Брой 94 (1852), 20-05-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

„Шрайбер Фуудс България“ ЕООД изрази желание за сътрудничество с БТПП


На среща с председателя на БТПП Цветан Симеонов, Данко Стоименов, регионален оперативен директор на „Шрайбер Фуудс“, представи дейността на компанията – лидер в производството на частни марки на свежи млечни продукти – млека, сирена, млечни плодови напитки и др. Дружеството е пряк член на БТПП. Стартирало е дейността си в България от 30.01.2014 г. чрез закупуване на производствените мощности на „Данон Сердика“ АД в София, като го е оборудвало с нови, модерни производствени технологии, осигуряващи изключително високо качество и ефективност на произвежданата продукция. Дружеството разполага с 157 собствени служители и още 130 подизпълнители на препакетажни дейности. Така компанията осигурява около 280 работни места, разполага с 12 доставчици на сурово мляко, като изкупува 60 000 л сурово мляко дневно. Произвежда широка гама от млечни продукти (над 100 вида) и се е утвърдила като един от най-големите производители в България на тези продукти. Успехът и предимствата на дружеството се дължат на гарантираното високо качество на произвежданите млечни продукти, базирано на стриктен контрол на производствените процеси, използваните суровини и материали, спазването на добри производствени и хигиенни практики (GMP и GHP) и използването на най-висококачествените ферми в България.

По време на разговора бе обсъдено състоянието на млечния сектор в страната и бе констатирана необходимостта от усъвършенстване на добрите практики по време на всички етапи на производството на млечни продукти в България. Усилията трябва основно да бъдат насочени в посока подобряване на хигиенния и качествен контрол на производството, отговарящи на стандартите за качество на ЕС с цел износ - както за страни-членки, така и за трети страни.

Коментиран бе и въпросът за нуждата от коопериране на български производители на машини за хранително-вкусовата промишленост с водещи производители на такава техника в чужбина, за да може продукцията им да отговаря на повишените изисквания за качество, надеждност и ефективност на производителите на млечни продукти.

Данко Стоименов изрази желание за развиване на по-тясно сътрудничество с БТПП и активно включване в организираните мероприятия, дискусии, В2В срещи и др. Проявяват интерес към установяване на контакти с чуждестранни партньори с цел разширяване на бизнеса на компанията, тъй като е започнало производство и на нови, напълно иновативни за пазара продукти, извън млечния бизнес.

Заявен бе интерес и към дейността на GS1 България, където дружеството също е член и към възможностите за по-активно участие в дейността му, за провеждане на обучение за включване в продуктовия каталог и др.

Повече информация за „Шрайбер Фуудс България“ ЕООД ще намерите ТУК 

НОВИНИ ОТ БТПП
От 20 до 23 май в Истанбул се провежда Общо събрание на GS1
Ще се обсъждат и гласуват ключови решения и стратегии за бъдещата дейност на организацията Още
Красимир Дачев, член на УС на БТПП, участва в Осмата регионална енергийна конференция на БЕМФ
Дневният ред на енергийното развитие на региона – приоритети, технологии, пазари Още
През изминалата година над 300 китайски компании са посетили България
Разглеждат се реални проекти на български фирми, които търсят партньорство по Пътя на коприната Още
Семинар в БТПП за насърчаване на търговското и икономическо сътрудничество България - Република Южна Африка
Инвестициите на РЮА в България са основно в недвижимите имоти и в търговски центрове Още
„Шрайбер Фуудс България“ ЕООД изрази желание за сътрудничество с БТПП
За установяване на контакти с чуждестранни партньори с цел разширяване на бизнеса на компанията Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Инвестиционен форум в Пловдив „Иновативни подходи във финансовия мениджмънт на старт-ъп компании“
ПАЗАР НА ТРУДА
Добър старт за 2019 г. за пазара на труда
Автор: Явор Алексиев, Институт за пазарна икономика Още
КОНКУРСИ
Конкурс за европейски награди за предприемачество
Кандидатурите ще се подават до 28 май 2019 г. и трябва да се отнасят до изпълняващи се или наскоро завършили инициативи Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Евроизбори 2019: какво следва?
Покана за дискусия на 28 май Още