Брой 22 (532), 31-01-2014
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Покана за участие в дискусия "Споразумението за трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство между ЕС и САЩ - възможности и предизвикателства"


Българската търговско-промишлена палата организира дискусия на тема "Споразумението за трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство между Европейския съюз и Съединените щати - възможности и предизвикателства за българския бизнес". Събитието се организира по инициатива на Метин Казак, член на Европейския парламент.

Дискусията ще се проведе на 10 февруари 2014 г. от 10.30 часа в сградата на БТПП, ул. Искър 9, гр. София.

Предвижда се участие в събитието да вземат представители на Генерална дирекция „Търговия” на Европейската комисия, представители на правителството от ресорните министерства, на Американското посолство в София, както и експерти.

Участниците ще имат възможност да зададат своите въпроси към тях, да изкажат позицията и притесненията си, както и да получат подробна информация относно предстоящото Споразумение за свободна търговия между ЕС и САЩ.

Заявяване на участие чрез изпращане на попълнена регистрационна карта до 7 февруари  на e-mail: intorg@bcci.bg

За повече информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” към БТПП: e-mail: intorg@bcci.bg, тел.: 02/8117 497; 02/8117 494

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП стартира Mладежки национален конкурс
Целта е да се насърчи иновативността и предприемаческия дух на младите хора чрез стимулиране разработването на проектни идеи Още
БТПП предлага безплатни митнически консултации през февруари
Целта е да се подкрепят експортно ориентираните компании Още
Покана за участие в дискусия "Споразумението за трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство между ЕС и САЩ - възможности и предизвикателства"
Търси се гледната точка на бизнеса за въздействието и изгодите от сключването на Споразумението Още
Процедури за определяне на изпълнител – „избор с публична покана”
Краен срок за получаване на оферти: 16:00 ч. на 07.02.2014 г. Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Българо-беларуски бизнес форум
6 февруари 2014, хотел „Шератон”, София Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ОСИГУРОВКИ
НАП: Едноличните търговци плащат 15% данък върху доходите си от стопанска дейност
Ако през 2013 г. те не са осъществявали стопанска дейност и не са придобили други доходи, не са задължени да подават годишна данъчна декларация през 2014 г. Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
МИЕ предлага за обсъждане документ относно "Засилване на ролята на частния сектор в постигане на обхватен и устойчив икономически растеж в развиващите се страни"
Предложението се предвижда да бъде прието през април 2014 г. Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
ЕП се готви да опрости признаването на официални документи в Европа
Законодателният акт ще елиминира редица формални изисквания, които пораждат разходи на пари и време за гражданите и бизнеса Още