Брой 66 (1824), 04-04-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Покана за семинар „Бизнес модели на кръговата икономика и зелено предприемачество”


Българската търговско-промишлена палата Ви кани да участвате в семинар на тема „Бизнес модели на кръговата икономика и зелено предприемачество”, организиран в рамките на проект MOVECO”, Програма за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020. Семинарът ще се проведе на 18 април 2019 г., от 11:30 ч. в БТПП.

Целта на семинара е да бъдат представени различни бизнес модели на кръговата икономика, добри практики и успешни примери за зелено предприемачество. Участниците ще бъдат запознати с предимствата на кръговата икономика и ползите за предприятията от въвеждането на този модел, сред които са значително намаляване на производствените разходи, повишаване на конкурентоспособността и опазване на околната среда.

По време на събитието ще бъде отчетен и постигнатият напредък в изпълнението на проект MOVECO, който цели да насърчи прехода на МСП от линейна към кръгова икономика в страните от Дунавския регион. Специално внимание ще бъде обърнато на създадената в рамките на проекта онлайн платформа, разработените инструменти за кръгова икономика и провежданите от БТПП пилотни обучения за фирми, желаещи да приложат работни практики, съобразени с идеите на кръговата икономика.

Платформата предлага набор от инструменти, предназначени за въвеждане на принципите на кръговата икономика от МСП. Освен това платформата съдържа виртуален пазар, който предоставя на заинтересованите организации възможността за обмен на материали, ресурси и продукти за повторна употреба. Потребителите на платформата могат да се възползват от възможността за регистрация във виртуалния пазар, което ще спомогне за създаване на нови партньорства с компании и научно-изследователски организации в Дунавския регион, активни в областта на кръговата икономика.

Приложени са програма и регистрационна форма. Моля да потвърдите Вашето участие в срок до 16 април като попълните регистрационната форма и я изпратите на e-mail: projects4@bcci.bg Участието в събитието е безплатно. За допълнителна информация: Дирекция „Европейска интеграция и европейски проекти”, тел.: 02/8117 431; 02/8117 556; 02/8117 553.

НОВИНИ ОТ БТПП
Бизнес форум и двустранни срещи с ливанска делегация от Министерството на индустрията
Представени бяха индустриалните зони в Ливан, изградени на базата на публично-частно партньорство Още
Среща с представител на Сдружение Агро Био Свят
Обсъждане на новостите в биотехнологиите, рециклирането на органични отпадъци и биологичното земеделие Още
Покана за семинар „Бизнес модели на кръговата икономика и зелено предприемачество”
18 април 2019 г. от 11:30 ч. в БТПП Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Google „Дигитален гараж“ - дигитален маркетинг и дигитализация на бизнеса
Обучения през април във Варна, София, Хасково, Боровец, Стара Загора Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
370 хил. фирми декларираха печалбите си в НАП
Срокът за подаване на годишния отчет за дейността пред НСИ изтича на 5 април Още
ВЪНШНОТЪРГОВСКА ПОЛИТИКА
Правителството осигурява 115 млн. лв. за експортно застраховане през 2019 г.
Определен е коефициентът за 2019 г. по Закона за експортното застраховане Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Внос на газ: нови правила за газопроводи от страни извън ЕС
Промени в управлението на газопроводи, започващи от външни за ЕС страни Още
Комисарите Мария Габриел и Фил Хоган връчиха удостоверението за вписване на Странджанския манов мед като защитено наименование за произход