Назад

Временно управляващият Посолството на Сирия представи инициативи в подкрепа на двустранното сътрудничество


Мухаммад Мухаммад, временно управляващ Посолството на Сирийската Арабска Република у нас, разговаря с председателя на БТПП Цветан Симеонов. В срещата участваха Рана Исса и Али Макин – съответно аташе и съветник към посолството.

Мухаммад  Мухаммад информира за състоянието и развитието на сирийската икономика към момента и развитието на двустранните икономически отношения. Договорено бе през 2022 година, в удобен период за двете страни, екипът на посолството, съвместно с БТПП, да организира бизнес форум с цел представяне пред българските предприемачи предимствата за правене на бизнес със Сирия.

Сирийските дипломати представиха предстоящото международно изложение „Rebuild Syria 2022“. Пълно съдействие на чуждестранни в това число и български компании, с намерения да инвестират в Сирия, предоставя Сирийската агенция за инвестиции .

Компании, заинтересовани от участие в панаири и изложби, могат да намерят пълна информация тук 

При интерес към инициативи с фокус Сирия можете да се свържете с: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail:  irelations@bcci.bg

БТПП  поддържа партньорски отношения с ТПП на Дамаск от 1996г., с подписано Споразумение за сътрудничество.

-----------------------

По данни на Министерство на икономиката през 2020 г. българо-сирийският стокообмен е на стойност 4.4 млн.щ.д., което е спад от около 86% в сравнение със същия период на предходната година. Българският износ за Сирия достига 3.9 млн.щ.д., а вносът е на стойност около 0.5 млн. щ. д. Салдото се запазва положително за страната ни.