Брой 65 (1577), 03-04-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Уточнени са условията за участие в предстоящото изложение „Балкан Базар“ в Индия


Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с ръководството на Балканско-индийската бизнес асоциация (БИБА). Красимир Ангелов, председател на асоциацията, и Нирадж Кумар, член на УС, представиха детайлна информация за предстоящото изложение „Балкан Базар“, което ще се проведе в периода 26 – 29 октомври в гр. Чандигар, Индия.

Представителите на БИБА споделиха, че очакват участието на около 100 фирми от балканските страни в секторите: храни и напитки, замразена и преработена храна, свежи и био продукти, млечни продукти, хляб и хлебни изделия, вино, потребителски стоки и козметика, турзиъм, цветарство и ръчно изработени стоки.

Събитието ще се проведе в Parade Ground, Sector 17, Чандигар, Индия по време на едно от най-посещаваните изложения и активен период - Индийската Нова година

Икономиката на Индия е седмата по големина в света по номинален БВП и третата по покупателна способност, което прави индийския пазар добра възможност за реализация на редица стоки. Населението на Индия наброява над 1,3 млрд. жители, а гр. Чандигар, който е столица на двата северни щата Хариана и Пенджаб, има над 1 млн. население.

Участието в „Балкан Базар“ ще предостави на българските компании и фирми от балканските страни уникална възможност да достигнат до индийските потребители, да установят контакти с индийски партньори и да опознаят индийския пазар.

Ще бъдат договорени преференциални цени на самолетни билети за участниците, транспортиране на стоката с контейнерен превоз, гарантирана реализация на стоките по време на изложението.

Представителите на БИБА разясниха условията за участие в изложението: цената на стандартния щанд е $ 1350, но се предвиждат различни отстъпки, в зависимост от периодите на плащания. Ако участникът плати 20% от цената преди 25 април 2018, компанията ще има отстъпка от 15% и може да плати останалото на три равни месечни вноски от май до юли.

За повече информация заинтересованите фирми могат да се свързват с БИБА, e-mail: info@balkan-indian.com или с БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, тел.: 02 8117 494, 8117 489, e-mail: m.markova@bcci.bg.   

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Успешно приключи Българо-турският бизнес форум в Истанбул
При голям интерес от страна на деловите среди, експертите и политиците Още
Уточнени са условията за участие в предстоящото изложение „Балкан Базар“ в Индия
Преференциални цени на самолетни билети, транспортиране на стоката с контейнерен превоз, реализация на стоките по време на изложението Още
Перспективи и възможности за прилагане на иновативни подходи в туризма обсъдиха на кръгла маса в БТПП
С фокус върху модерни предприемачески практики за създаване на нови туристически продукти и услуги Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Център за медиация е учреден към Търговско-промишлена палата - Стара Загора
Една от първите дейности на Центъра е провеждане на обучения в Стара Загора Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Публикувана е Пролетната макроикономическа прогноза на Министерство на финансите
За периода 2018-2021 г. Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Достъпна е нова версия на информационна система MOSS
За облагане с ДДС на доставки на далекосъобщителни услуги... Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Бюджетът на ЕС: данни за разходите и вноските по страни-членки
Колко средства инвестира ЕС във всяка страна, в какви области и откъде идват парите? Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Търговски мисии в Турция, май 2018
Разходите по настаняването на одобрените за участие български фирми се поемат от Министерството на икономиката на Република Турция Още