Назад

Бизнес форум ЕС-Замбия на тема "Възможности за сътрудничество в добива и обогатяването на медни руди"


Замбия е осми най-голям производител на мед в света (2022г.)

Делегацията на ЕС в Република Замбия информира за предстоящ бизнес форум ЕС-Замбия, ориентиран към развитието на веригите за доставки на мед. Форумът ще се проведе в периода 10-12 април 2024 г. и се организира в контекста на стратегическото сътрудничество между ЕС и Замбия в изграждане на устойчиви вериги за доставки на критични суровини, както и на основата на подписания Меморандум за разбирателство между ЕС и Замбия по време на Форума „Глобален портал“ в Брюксел на 26 октомври 2023.

Бизнес форумът ще даде възможност на европейски компании и асоциации в областта на добива и обогатяването на медни руди да обменят информация с представители на правителството и частния сектор в Замбия относно възможностите за създаване на местни търговски и инвестиционни партньорства с цел повишаване устойчивостта, капацитета и добавената стойност на веригите за доставки на мед в Замбия. 

Предвидени са тематични панелни дискусии и бизнес срещи (B2B), както и възможност да посетят на място мини за добив и обогатяване на медни руди в района на Китуе, Замбия. 

Допълнителна информация за събитието ще откриете в приложение, а информация относно регистрацията за участие в Бизнес форума е достъпна на неговия уебсайт – EU-Zambian Business Forum: Value addition in the copper sector | EEAS (europa.eu) . 

Българските предприятия за добив и обогатяване на медни руди биха имали капацитет и пряк интерес от установяване на контакти с потенциални замбийски партньори, с цел проучване на възможностите за съвместни търговски и инвестиционни проекти.

Повече за събитието ТУК