Брой 66 (71), 03-04-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ

Мариана Кукушева беше избрана за председател на Консултативния съвет по зърно


Мариана Кукушева беше избрана за председател на Консултативния съвет по зърно*. Изборът й беше направен на последното заседание на съвета. Мариана Кукушева е председател на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България и зам.-председател на Съвета на браншовите организации при БТПП. На заседанието тя изнесе данни, според които 1 кг хляб „Добруджа” се търгува с 12 ст. по-евтино в първите два месеца на тази година в сравнение със същия период на миналата.

Д-р Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните, подчерта по време на заседанието, че съветът е доказал себе си в годините като един от най-авторитетните консултативни органи към правителството и очаква още по-голяма активност и конструктивност на позициите и становищата, предлагани от членовете му.

На заседанието стана ясно още, че към момента има запаси от пшеница в размер на 1 252 488 тона, като се предполага, че количеството ще е достатъчно да задоволи както вътрешното потребление, така и нуждите от износ. Миналата година по същото време наличното количество е било около 1,1 млн. тона.

На заседанието освен данни за наличните количества зърно, бяха представени и тенденциите на вътрешния и международните пазари.

-----------
* Консултативният съвет по зърно е създаден през 2000 г. на основата на Меморандум между браншови организации по веригата зърно-брашно-хляб. Председателят на съвета се избира на ротационен принцип сред представителите на браншовия сектор.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП проучва интереса на български фирми към йорданския пазар
През юни в София ще се проведе първата сесия на Българо-йорданската смесена комисия за икономическо сътрудничество Още
Покана за участие в обучение на тема „Връзката между икономиката и екологията в строителния сектор”
Ще бъдат представени нови стандарти за устойчиво строителство и енергиен мениджмънт Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Международен търг във Виетнам за доставка на електро-механично оборудване за ВЕЦ
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Мариана Кукушева беше избрана за председател на Консултативния съвет по зърно
Хлябът в първите два месеца на годината е по-евтин, отколкото в същия период на миналата година Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
ЕК: Равнопоставеност на европейските компании при международен достъп до обществени поръчки
Нов закон ще осигури на европейските предприятия същите възможности на световните пазари, като тези, които конкурентите им имат в Европа Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Трети Световен инвестиционен форум, организиран от Конференцията на ООН по търговия и развитие (УНКТАД)
Акцент по време на форума ще бъде поставен върху променящите се дестинации за международни инвестиции в следкризисната глобална икономика Още