Брой 71 (76), 10-04-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ

БАТА АГРО 2012 – най-мащабният проект на Българската асоциация на търговците на агротехника


От 8 до 12 май 2012 г. на Аерогарата в Стара Загора ще се проведе Третото поредно издание на Международното специализирано селскостопанско изложение БАТА АГРО. То ще премине под мотото: "Още по-голямо, още по-добро...".

Посетителите на БАТА АГРО за пореден път ще имат възможността да се докоснат до най-модерните технологии в земеделието и да наблюдават в работен режим иновациите, въплътени в производството на селскостопанска техника от водещи световни марки в сектора.

БАТА АГРО – най-мащабният проект на Българската асоциация на търговците на агротехника, е част от реализираната идея на Асоциацията за модернизация на българското земеделие. Изложението, което се наложи като значим форум за бизнес сътрудничество в агросектора, още веднъж ще докаже заслужената си репутация чрез отлични условия за демонстрации на техника и тест драйв.

Уникалното по рода си изложение БАТА АГРО, което се провежда под открито небе, разчупи стереотипите на традиционните форуми и създаде благоприятен климат на сътрудничество сред търговците на техника и техните клиенти – земеделските производители.  Така още с първото си издание през 2010г. БАТА АГРО спечели доверието на фермерите, както  и на лоялните търговци, а тази година интересът от страна на изложителите е още по-голям.

Освен земеделска техника, посетителите ще имат възможността да се срещнат с представители на най-изявените фирми в сектора семена, препарати, торове и услуги в земеделието. Богата и разнообразна съпътстваща програма е предвидена от организаторите, насочена към висшето агро-образование, културните и исторически традиции на региона. Гости на изложението ще бъдат представители на партньорските организации на БАТА АГРО от Европа – немската асоциация на производителите на земеделска техника - VDMA, UNACOMA – Италия, AGRAGEX – Испания.

БАТА АГРО е единственото по рода си изложение в България, където фермерите могат да видят най-модерната техника, с гаранция за качество и поддръжка, да я тестват и да я наблюдават в работен режим на полето.

НОВИНИ ОТ БТПП
Новият ни посланик в Гърция посети БТПП
Посолството и БТПП ще подкрепят съвместни инициативи на двустранно, регионално и европейско ниво Още
Новорегистрирани търговски представителства на чуждестранни лица
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
БАТА АГРО 2012 – най-мащабният проект на Българската асоциация на търговците на агротехника
Международното специализирано селскостопанско изложение ще представи модерни решения за модерно земеделие Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Проект на Методики за оценка на енергийни спестявания след прилагане на мерки за повишаване на енергийната ефективност
Методиките са разработени на базата на препоръчани от ЕК формули за изчисляване на постигнати спестявания в секторите домакинства, услуги, индустрия и транспорт Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
НАП актуализира наръчника по определяне на приложимото законодателство
Новостите са във връзка с промените, с които се урежда статута на „предприятията, които осигуряват временна работа” Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Турско-български бизнес форум с участието на представители на сдружение ASIAD