Назад

Покана от БАСЕЛ за събитие на тема "Дуално обучение"


На 14.04.2022 г. от 10:00-12:00 ч. Българската асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ), съвместно със Стопанска камара Австрия и Българо-швейцарската търговска камара, организира мероприятие на тема "Дуално обучение".

Събитието ще бъде хибридно, т.е. желаещите да участват ще могат да се включат присъствено в заседателната зала на АИКБ на ул. Тракия 15, София (до 20 души) или онлайн през платформата ZOOM. За целта е необходимо да се регистрират на е-mail: basel@basel.bg. За членове на БАСЕЛ участието е безплатно, а за нечленове  - 50 лв.


Дуалната система на обучение е начин, по който фирмите участват в обучението на своите бъдещи квалифицирани кадри. В дуална форма компаниите имат възможност да подпомогнат изготвянето на учебни планове и програми, за да са съобразени с нуждите на бизнеса, както и да обучат и приобщят учениците в подходяща възраст към своя профил и фирмена култура.

Програма:      

  • Представяне на дуалната система на обучение и австрийския проект „Дуално обучение в България“ - София Дамянова, ръководител на проекта
  • Информация за швейцарската подкрепа за дуалното обучение в България – Васил Радойновски
  • Примери от практиката - обучение на ученици по дуална форма от фирма МАГНУМ 7 - Ина Евстатиева, бизнес развитие
  • Дискусия - възможности за въпроси и отговори