Назад

Международната общност GS1 с нов президент

Мигел Лопера, президент и главен изпълнителен директор на Глобалния офис на международната организация GS1, предава поста на Рено де Барбуат, към момента Главен оперативен директор в GS1, считано от 30 юни 2022 г.

GS1 информира, че след близо 20 години, Мигел Лопера ще се оттегли като президент и главен изпълнителен директор на Глобалната организация на 30 юни 2022 г., а от 1-ви юли поста ще поеме Рено де Барбуат.

През 2003 г. Лопера напуска световния гигант Procter & Gamble, за да оглави Глобалния офис на GS1. Под негово ръководство се случи едно от най-важните събития за Организацията – сливането на европейската EAN International и американската организация UCC. Други значими събития са създаването на нови стандарти за RFID и споделяне на данни, създаването на GDSN като глобална услуга за обмен на данни и обособяването на GS1 Global Healthcare. Г-н Лопера също участва в инициирането на дигиталната трансформация на GS1, посредством Глобалните регистри на GS1 и инициативата за глобална миграция към 2D баркод.

Катрин Венгел, изпълнителен вицепрезидент и главен директор на глобалната верига за доставки на фармацевтичния гигант Johnson & Johnson и Председател на УС на GS1, каза: „Близо две десетилетия под ръководството на г-н Лопера GS1 общността бе в една постоянна еволюция, като същевременно беше опора на множество лидери, гарантирайки най-високите стандарти и отговаряйки на очакванията на бизнеса. Той винаги се е отличавал с много енергия и отдаденост към мисията на Организацията и използвам случая от името на Управителния съвет да изкажа нашата дълбока благодарност за неговия дългогодишен принос. Мигел остава свързан с GS1 и за в бъдеще ще заеме позиция на стратегически съветник.

Рено де Барбуат се присъединява към GS1 през 2019 г. на позицията на главен оперативен директор. Преди това той заема поста на Директор по информационните въпроси във веригата Carrefour, включително и член на Борда на GS1 и заместник-председател и като такъв е ключов поддръжник на стандартите GS1 и тяхното влияние като цяло.

Катрин Венгел добави: „На досегашната си позиция г-н Барбуат успешно ръководеше изпълнението на новия 3-годишен план и Глобалните програми за индустрията и продуктите, допринесе активно за обновяването на GS1 Registry Platform и заемаше председателското място в борда на Глобалната мрежа за синхронизация на данни (GDSN).

Независимо от пандемията, той непоколебимо настояваше за активно оперативно изпълнение. Убедена съм, че опитът му в областта на дигиталните технологии ще помогне в работата му да задържи GS1 като организация с изключително значение в дигиталния свят. От името на Борда на GS1 приветствам г-н Барбуат и изразявам нашето нетърпение да работим заедно върху засилването на основата на Организацията, а с това и повишаване на влиянието на GS1 върху индустрията.