Назад

Активизиране на партньорството с Тайван


В Българската търговско-промишлена палата се проведе работна среща между Васил Тодоров, главен секретар, и Чарлз Тсенг,  ръководител на икономическата служба на Тайванската мисия, базирана в Анкара, Турция. В срещата взе участие и Шейн Тсай, директор на Тайванския търговски център-София (TAITRA).

Гостите подчертаха добрите партньорски отношения между различни тайвански организации и БТПП.  Васил Тодоров уточни, че партньорството с организациите TAITRA и Китайската асоциация за международно икономическо сътрудничество (CIECA) датират съответно от 1990 и 2007 г. и то се изразява в множество съвместни инициативи. Тсенг предложи провеждане на виртуални срещи между БТПП и CIECA през есента на тази година с цел продължаване на сътрудничеството, прекъснато по време на пандемията.

Бяха идентифицирани следните сектори от взаимен интерес: автомобилна промишленост – резервни части, машиностроене, информационни технологии, електроника и електротехника, селско стопанство, лека промишленост.

Васил Тодоров запозна Чарлз Тсенг с основната дейност на БТПП и подчерта услугите, които тя предоставя на компаниите за развиване на външнотърговската им дейност. Той разясни модела на работа на Палатата като бизнес и работодателска организация.

БТПП ще информира допълнително за предстоящата виртуална бизнес среща през есента. При интерес за участие, можете да се свържете с БТПП, дирекция "Международно сътрудничество и международни организации", e-mail: interdpt@bcci.bg