Назад

Магистърска програма по интелектуална собственост и нови технологии


Патентното ведомство на Република България има удоволствието да Ви информира, че през учебната 2022/2023 г. Световната организация за интелектуална собственост (СОИС) в сътрудничество с Ягелонския университет в Краков, Полша и Патентното ведомство на Република Полша, продължават съвместното предлагане на магистърска програма по интелектуална собственост и нови технологии.

Съдържанието на тази уникална магистърска програма се фокусира върху най-предизвикателните въпроси, свързани с интелектуалната собственост и новите технологии (включително нови технологии и патентно право; авторско право в дигиталната ера; търговска комуникация с изкуствен интелект; защита на данните, поверителността и личните права в Интернет; отговорност на доставчиците на интернет услуги). Водещи специалисти по интелектуална собственост от центровете по интелектуална собственост: Университет Лудвиг Максимилиан в Мюнхен, Университет на Аликанте, Юридически факултет „Кралица Мария“, Юридически факултет в Тексас, ще предоставят курсове и семинари.

Програмата предлага на кандидатите атрактивна и лесна за ползване структура от три семестъра на обучение от 1 октомври 2022 г. до 28 февруари 2024 г., като първият семестър е с изцяло дистанционно обучение, вторият семестър се провежда в Ягелонския университет, Краков, Полша и последният семестър е с възможност за изготвяне на магистърска теза или участие в стажантска програма в родна страна или в Полша.

В Програмата за 2022/2023 г. се предоставят редица пълни стипендии (пътуване, обучение, регистрация, настаняване, надбавка за храна, здравно осигуряване) на кандидати, работещи в държавни администрации, университети или институти за научни изследвания и развитие.

Крайният срок за прием за 2022/2023 г. е 31 август 2022 г., но крайният срок за кандидатстване за стипендии на СОИС е 22 юли 2022 г.

Кандидатстването за тези стипендии трябва да се направи чрез уебсайта на СОИС:
https://welc.wipo.int/acc/index.jsf?page=aipCatalog.xhtml&lang=en&cc=MIP_JAGIELLONIAN#plus_MIP_JAGIELLONIAN

За допълнителна информация:
https://wpia.uj.edu.pl/ip