Назад

Нови възможности за активизиране на партньорството с Ливан



По време на работна среща между председателя на БТПП Цветан Симеонов и Ахмад Алаедин, председател на Ливано-българския бизнес съвет и председател на Асоциацията на българо-арабските икономически камари бяха обсъдени предстоящи събития за насърчаване на двустранните бизнес отношения България - Ливан.

Ахмад Алаедин информира, че се очаква през септември 2022 г. в София, кв. Лозенец да отвори врати ливански ресторант. Представянето на ливанската кухня е само част от процеса на опознаване на двете страни.

Симеонов се запозна и с подготовката на бизнес форум, чиято цел ще бъде осъществяване на директни срещи между български и ливански предприемачи. Към момента има силен интерес за внос – износ на хранителни продукти и суровини. БТПП ще информира допълнително за периода и мястото на провеждане на бизнес форума.

Председателят на Асоциацията на българо-арабските икономически камари предства и някои от резултатите от скорошното посещение в Катар на българска бизнес делегация. В продължение на договореностите от тази визита български производители вече изнасят сладкарски изделия, кашкавал и зеленчукови консерви за арабската страна.