Назад

Пет международни хранителни изложения в Интер Експо Център-София



Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите , връчи на председателя на БТПП юбилеен плакет по повод 30 години на организацията

От 5 до 8 октомври в Интер Експо Център се провеждат международните изложения за храни „Месомания“, „Булпек“, „Светът на млякото“, „Салон на виното“ и „Интерфууд  енд  Дринк“. Участват над 350 фирми.

Събитието бе открито от зам.-министъра на земеделието Тодор Джиков, който изтъкна ролята на добре развитото земеделие за благоденствието на една нация, а социалният ефект на работните места и добавената стойност, които произвеждат, са от огромно значение за икономиката на всяка държава. "Българското земеделие произвежда специфични млечни и месни продукти, емблематични за страната ни. Те са нашата визитка пред света и вярвам, че производителите спазват най-високите стандарти, за да предлагат най-добрите храни и напитки", допълни зам.-министърът.

На официалното откриване присъстваха ръководни представители на министерства, дипломатически мисии, НПО и много медии. Сред официалните гости бяха и председателят на УС на БТПП  Цветан Симеонов, както и ръководителите на ключови браншови организации – Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите,  и председателят на Асоциацията на месопреработвателите в България Атанас Урджанов.

На "Месомания" се представят най-добрите български месни продукти. Повече от 1600 кв. м площи в зали 1 и 2 на изложбения център са превърнати във витрина на традиционните български месни произведения по оригинални рецепти, защитени в Европейския съюз, както и нови продукти по иновативни рецепти и технологии на производство. Организатор на  "Месомания" е Асоциацията на месопреработвателите в България. Участват 58 фирми със самостоятелни щандове и 14 фирми с колективно участие, които представят постиженията на сектора и всички продукти и услуги, необходими за качествената обработка на месо.

Симбиозното провеждане на международните хранителни изложения и COPIS се определят като "възможност за развитие на бизнеса в много посоки" поради непосредствената връзка между хранително-вкусовата промишленост и бранша на печата и рекламата.

На изложението Мариана Кукушева, председател на НБСХС, връчи на председателя на БТПП  Цветан Симеонов юбилеен плакет „30 години Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите“.