Назад

Заседание на Съвета на председателите




В Хасковски минерални бани се проведе заседание на Съвета на председателите. Събитието бе открито от Янчо Янев, председател на Хасковската ТПП и домакин на събитието, който приветства участниците и подчерта значението на тези инициативи за добрата координация и успешна дейност на търговските палати.

Обсъдени бяха актуални въпроси, свързани с устойчивото развитие на Единната система на БТПП и РТПП/К.

В отговор на поставени въпроси председателят на БТПП Цветан Симеонов информира за дейността на Работната група към министъра на икономиката и индустрията, създадена да разработи мерки за справяне с повишените цени на горивата, природния газ и електроенергията.

По време на заседанието бе изнесена лекция „Мускулно-скелетни смущения и превенция“. Д-р Влайко Воденичаров, гл. асистент в Катедра по епидемиология и хигиена към Медицинския факултет на Медицински университет София, представи видовете МСС, факторите на работното място и среда, водещи до тях, и начините за ефективната им превенция с цел подобряване на работната и бизнес среда. Лекцията бе посрещната с голям интерес, като допълнително бе разгледан въпросът за стреса и влиянието му върху здравето, бита  и трудовата дейност на заетите.

Главният секретар на Палатата Васил Тодоров запозна участниците с предимствата на 3D принтиране, 3D сканиране и моделиране в съвременните условия на производство, в дизайна, изкуството и бита.