Назад

Новият австрийски търговски съветник на среща в БТПП


Филип Купфер, търговски съветник към Посолството на Австрия в София, посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов.

Основна тема на разговора бяха възможностите за сътрудничество между БТПП и дипломатическата мисия на Австрия с оглед на актуалната политическа обстановка и бизнес климат. Симеонов и Купфер изразиха надежда, че условията ще продължат да бъдат благоприятни за реализиране на съвместни инициативи между представителите на бизнеса от двете страни.

По-важните теми, обсъдени по време на срещата, бяха Механизмът за възстановяване и устойчивост, привличането на нови инвестиции и цифровизацията на бизнеса. Особено внимание беше обърнато на дългогодишния австрийски проект за насърчаване на дуалното образование в България и плановете за разработване на обучителни програми в сферата на „зеленото“ строителство и енергийната ефективност.

По време на срещата председателят на Палатата представи дейността на БТПП и услугите, които Палатата предоставя в подкрепа на бизнеса. Председателят акцентира върху Единния търговски регистър на БТПП, доброволното членство и регистрацията на търговски представителства на чуждестранни лица.

От своя страна, Купфер представи плановете на посолството за провеждане на поредица от събития през настоящата година с участието на бизнес делегации от Австрия за представяне пред потенциални български партньори.

Палатата ще информира своевременно своите членове и партньори за предстоящите съвместни инициативи и мероприятия.