Назад

Немечек България с 20% ръст на приходите през 2021 година


Над 20% ръст на приходите и близо 17% увеличение на екипа си отчита една от първите самостоятелни софтуерни компании у нас – Немечек България за 2021 година. Това е резултат от разширяването на дейността и стартирането на нови проекти за дългогодишни бизнес партньори, сред които DocuWare, Bluеbeam, Vectorworks и WorkForce Software.

Най-сериозно е разрастването на екипа, разработващ едно от най-популярните софтуерни решения в строителната индустрия с над 1,9 млн. ползватели в 130 държави по света – Bluebeam. Още софтуерни инженери се присъединяват и към звеното, което от над 20 години работи върху софтуерните решения за управление на бизнес информация и процеси на световния лидер DocuWare. През 2021 година Немечек България спечели и проект за изграждане и менажиране на съпорт центъра на DocuWare, който вече обслужва клиентите от региона на Европа, Близкия Изток и Африка. След серия от успешни съвместни проекти, миналата година Немечек България разшири и дейността си за WorkForce Software – една от най-успешните Cloud базирани системи за управление на персонал в света с над 4,2 млн. потребители във водещи компании в над 80 държави.

Плановете на компанията за 2022 година са за запазване на темповете на разрастване с поне 15% увеличение на служителите в София, Варна и Пловдив. Така в края на годината се очаква екипът вече да е между 450 и 500 професионалисти, като ще се търсят специалисти с опит в микросървисна архитектура, както и Cloud технологии като Azure или AWS, DevOps и Full Stack експерти в различни комбинации – ReactJS и C#, както и ReactJS и Java.

В Немечек България се организират около 50 специализирани обучения годишно, съобразени с конкретните нужди на екипите и необходимата експертиза за проектите, по които работят. Чрез свободен достъп до едни от най-популярните обучителни платформи на глобално ниво служителите са преминали вече и през над 800 курса с различна насоченост и продължителност.

Стажантските програми на компанията също са нейна “запазена марка”, като участниците се интегрират пълноценно в екипите и работят по реални проекти. Над 90% от тях впоследствие продължават развитието си в Немечек България, като през 2021 година към екипа са се присъединили над 40 млади таланти.