Назад

Посланикът на Молдова на посещение в БТПП



Н.Пр. Анатол Чебук, извънреден и пълномощен посланик на Молдова в България, посети Българската търговско-промишлена палата  и разговаря с председателя Цветан Симеонов.

На срещата бе дискутирано двустранното икономическо сътрудничество в контекста на  Ковид-пандемията в световен мащаб. Симеонов запозна госта с дейността и услугите на БТПП и постоянното подпомагане на бизнеса въпреки наложените ограничения. Бе изтъкнато, че на място в сградата на  БТПП  ежедневно се обслужват между 40 и 200 компании от различни браншове.

Посланик Чебук информира за предстоящото отбелязване през тази година на 30-годишнината от установяване на двустранните дипломатически отношения  чрез организиране на различни събития.

На срещата бе отбелязано постепенното нормализиране на епидемиологичната обстановка и в двете страни, което ще създаде предпоставки за  по–активна работа между компании и предприемачи. Предстои изложение в София на характерни стоки, произведени в Молдова, както и посещение на българска  бизнес делегация в Молдова в края на месец юли. 

При желание за участие в двете предстоящи събития представители на българския бизнес могат да заявят своя интерес в дирекция ”Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП  на тел: 02/8117421 и имейл: irelations@bcci.bg