Брой 65 (2320), 05-04-2021
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Председателят на БТПП взе участие в онлайн дискусионен форум на тема: Образование-наука-бизнес


На 1-ви април 2021 г. катедра „Стопанско управление“, Стопански факултет, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Регионален клуб на БАУХ – В. Търново, организираха онлайн събитие, посветено на новите възможности за младите хора в ограниченията по време и след Ковид - кризата.

Форумът бе открит от проф. д.и.н Пенчо Пенчев, ръководител катедра „Стопанско управление“ и декан на Стопански факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и модериран от доц. д-р Венета Христова, преподавател в катедра „Стопанско управление“ наВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и председател на Регионален клуб на БАУХ В. Търново.

Серията от презентации по време на онлайн дискусията започна с представянето на председателя на БТПП  Цветан Симеонов. Той запозна участниците в събитието с инициативите, които организира Палатата във връзка с образованието, науката и бизнеса. Симеонов обърна внимание на летните стажове в БТПП, които тази година се проведоха дистанционно, и курсовете за млади арбитри, които също преминаха в онлайн формат. Дейностите по проектите, в които участва БТПП, също промениха своя формат, като се проведоха поредица от онлайн обучения, семинари, стажове и лекции. В експозето си председателят на Палатата се спря и на приоритетите на АОБР, в които е залегнала и темата за науката, образованието и бизнеса. 

Семинарът продължи с презентация на тема: Новата реалност след Ковид - две напълно различни професии са нужни, за да не останем без работа. Георги Първанов, управител на CТeam, член на УС на БАУХ, партньор в Евъргрийн Талънтс 55+, bachkam.bg и Bulgaria Wants You, представи идеята за това колко са важни допълнителните умения и дори втората допълнителна професия в настоящата извънредна ситуация. Приложена презентация.

Екатерина Иванова-Петрова, Ръководител програма „Еразъм+“, НВУ „Васил Левски“, В. Търново включи в онлайн дискусията и актуалната тема за повишаване на ефективността на пазара на труда чрез информационни и дигитални платформи по време и след пандемия. Приложена презентация.

В края на форума Полина Господинова – Георгиева  представи проекта Design Your HR Future (Развитие и укрепване на мрежата от общности на БАУХ) – инициатива на Българската асоциация по управление на хората. Основна цел на проекта е да се осигури по-ефективен диалог и непосредствена връзка между бизнеса и образованието така,  че следващото поколение HR специалисти да бъдат добре подготвени и мотивирани, за да се изгради мост между теорията и практиката в дейността по управлението на човешки ресурси.Приложена презентация.

Презентацията на председателя на Палатата можете да видите ТУК

 

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Председателят на БТПП взе участие в онлайн дискусионен форум на тема: Образование-наука-бизнес
GS1 България: Синхронизираме информация за продукти ефективно по целия свят
Най-голямата мрежа за продуктови данни в света ще заработи и у нас Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Покана за уебинар „Пазарът на вино в Китай – как да изнасяме успешно“
Организира Търговско-промишлена камара – Пловдив, съвместно с Европалати Още
АНАЛИЗИ, ПРОУЧВАНИЯ
18 на 2 за частния сектор в топ 20 на заплатите по общини
Автор: Петър Ганев, Институт за пазарна икономика Още
БИЗНЕС СРЕДА
Удължава се срокът за изплащане на компенсации по проект „Запази ме”
Сумите за компенсации са допустими до 30.06.2021 г. Още
СТАНДАРТИЗАЦИЯ, СЕРТИФИКАЦИЯ
Уебинар за управление на риска - БДС ISO 31000:2018
16 април 2021 г. от 10:00 часа Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Фармацевтиката в Казахстан и условия за инвестиции
СТИВ - Нур Султан Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Уебинар „Кръговата икономика ‒ инструмент за бързо възстановяване“
16 април 2021 г., 11.00 - 12.30 ч. Още