Назад

Втора изложба на Офелия Цветанова в БТПП


Вчера във фоайето на БТПП председателят на Палатата Цветан Симеонов  откри втората поредна изложба на Офелия Цветанова.  На събитието присъстваха около 30 колеги и близки на художничката, които познават творчеството й и оценяват таланта й и творбите й върху коприна и акрил. 

В приветствието си Симеонов поздрави художничката с втората й поредна изложба в сградата на Палатата и подчерта, че БТПП винаги е подкрепяла с инициативите си българските творци и родното изобразително изкуство. Той сподели, че изложените картини на църкви и манастири  тематично са особено подходящи в навечерието на Великден.  Освен тях са представени теми от природата,  цветни композиции и абстракции.

Офелия Цветанова е родена и живее в София, икономист по образование с докторска степен. Рисува върху коприна от 1998 г., откривайки тайните на това изкуство в ателиетата на две руски художнички в Москва.

От 2000 г. има 12 самостоятелни изложби. Творбите на художничката са притежание на ценители в Германия, Русия, Чехия, САЩ, Япония и Южна Африка.

Очаква се интерес към изложбата, която  ще продължи до 11 май.