Назад

Делегация на Одринската ТПП на посещение в Хасково



На 11 януари делегация от Одринската търговско-промишлена палата посети Хасковската търговско-промишлена палата. Тя беше оглавена от Сезай Ирмак – председател на Борда, Мустафа Емре - председател на Общото събрание, като включваше заместник-председателите на Общото събрание - Юнус Садж и Суат Булут, и представители на Управителния съвет на Одринската търговско-промишлена палата.

По време на срещата участниците обсъдиха дългогодишното сътрудничество между двете палати, успешно реализираните проекти по Програмата Интеррег България-Турция и възможностите за партньорство през новия програмен период.

Дискутирани  бяха необходимите дейности и мерки за улесняване на бизнеса от двете страни и по-конкретно за преминаването на Гранично-контролно пропускателните пунктове.

Делегацията от Одринската търговско-промишлена палата бе приета от Мартин Узунов, заместник-областен управител на област Хасково. Обсъдиха се възможности за провеждане на събития с В2B срещи с цел подпомагане на  бизнеса от двата региона. Заместник-областният управител подчерта, че оценява високо посещението на Одринската палата  и предложи да се подпомогнат визити в сферата на културата и туризма.

На срещата Сезай Ирмак покани на посещение в Одринската търговско-промишлена палата заместник-областния управител Мартин Узунов и Янчо Янев, председател на Хасковската търговско-промишлена палата.