Назад

Национално представителните работодателски организации подписаха договор за сътрудничество с БТА



В Българската телеграфна агенция (БТА) беше подписан договор за сътрудничество между БТА и национално представителните организации на работодателите в България, обединени в Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР).

От страна на БТА подписът бе на Кирил Вълчев - генерален директор, а работодателските организации бяха представени от Росица Стелиянова, директор "Програми и проекти" в Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Добри Митрев - председател на УС на Българската стопанска камара /БСК/, Васил Тодоров - главен секретар на Българската търговско-промишлена палата /БТПП/, и Ирина Йорданова - прессекретар на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/. Договорът е продължение на доброто сътрудничество между националната информационна агенция и българските бизнес организации, казаха в своите изказвания участниците в церемонията. 

Ще създадем мрежа от пресклубове и кореспонденти във всички областни градове, и в перспектива, в градовете с над 25 000 души, като те ще дават поне по две бизнес информации на седмица, каза Кирил Вълчев. В БТА вече се говори с имената на фирмите, защото това не е реклама, а информация.  Надявам се да повлияем на цялата медийна среда, която гледаше на бизнеса само като на източник на реклама. Ние следим как се държат световните агенции, които не виждат проблеми да пишат за имената на фирмите или за търговски марки, каза Кирил Вълчев.

Васил Тодоров, главен секретар на БТПП, каза, че екипът на БТА работи с висок професионализъм и представя позициите на бизнеса пред обществеността не само коректно, но и навреме. БТА е най-често цитираната медия в българските печатни и електронни медии, каза той. Агенцията е „трансмисия на информация" и с нея се стига до най-специфични аудитории, което е важно за нас. Договорът, подписан днес, ще допринесе за разпространяване на нашите позиции не само до компетентните институции, но и до цялото българско общество. Подкрепяме идеята за регулярност в подаването на информация и позиции по икономически теми от страна на бизнес организациите към БТА, допълни Тодоров.

България има добра традиция на грижовни работодатели, работещи за просперитета на страната. Те разполагат с проучвания за различни аспекти на бизнеса и имат становища за развитие на законодателството. Всички ще спечелим, ако те получат по-голяма публичност, каза Кирил Вълчев.