Брой 248 (1512), 29-12-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Поздравление от председателя на Палатата


Уважаеми членове и партньори,

За мен е огромна привилегия, че отново мога да се обърна към вас в навечерието на новата 2018 г. Много по-приятна е тази мисия, когато освен трудностите, които сме преодолели, можем да добавим и отчетената от статистиката по-положителна нагласа и тенденции на българския бизнес. Креативният дух сега ни е особено важен заради предизвикателствата, които поставя Председателството от малка България на Европейския съюз – най-мощната икономическа общност.

Радваме се, че настойчивата позиция на БТПП в подкрепа на европейската перспектива на Западните Балкани, намери отклик и бе приета не само от нашето правителство, но и от Европейския съюз.

Приятно е да отбележим, че нашата икономика изглежда все по-добре, редом с многото основателни критики, и се забелязват и добавят все повече добронамерени за страната ни оценки и повече доброжелателни гласове, за което имате принос и вие - нашите партньори, и фирмите от светлия сектор.

Доста по-активно се заработи по намаляване на административните тежести за българския бизнес и граждани, и ако това се ускори и разшири, имаме всички шансове да покажем напредък в борбата с корупцията и да обърнем тенденцията в привличането на нови инвеститори.

БТПП няма да приеме несправедливите атаки към търговския арбитраж и е твърдо решена да продължи упорито да защитава както арбитража, така и другите способи за алтернативно решаване на спорове, защото те добавят стойност към съдебната реформа.

Ще продължим да бъдем в услуга на бизнеса с осигуряване достъп до най-модерните постижения в търговията и предприемачеството, с конкретни услуги и помощ, вече от позицията на сертификацията на БТПП по най-новата версия на стандарт ISO 9001:2015.

Благодаря на всички предприемачи, които не пожалиха енергия, знания и умения, за да се представят по-добре на пазара, които отделиха време и сили да участват и подпомагат осъществяването на благородната мисия на неправителствените организации, и особено тази на Българската търговско-промишлена палата. Така ще придадем още по-устойчив характер на българския бизнес, ще заложим по-добри перспективи пред българската икономика.

Нека всеки от своето място и позиции се постарае да направи още нещо в полза на България и Европа за един по-добър свят.

 

Цветан Симеонов                                     

Председател на УС на БТПП

НОВИНИ ОТ БТПП
Поздравление от председателя на Палатата
Независимо от трудностите, които сме преодолели, можем да отчетем по-положителна нагласа на българския бизнес Още
Покана за участие в двустранни срещи и бизнес форум ЕС-Сърбия 2018
31 януари 2018, Белград, Сърбия Още
Нови членове на Палатата
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Смолянската търговско-промишлена палата стартира проект по програма INTERREG V-A
Включва дейности в областта на социалното предприемачество Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Земеделските стопани избират как да се облагат доходите им през 2018 г.
Декларацията се подава лично от земеделския стопанин или негов упълномощен представител Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Национално участие в Специализирано международно изложение за строителство, интериор, ОВиК, СПА оборудване Infacoma & Aquatherm 2018
9-12 февруари 2018 г., гр. Атина, Гърция Още