Брой 206 (1470), 27-10-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП участва в 122-та сесия на Борда на директорите на ЕвропалатиКристоф Лайтл е новият председател на Европалати

 

Председателят на БТПП Цветан Симеонов участва в 122-та сесия на Борда на директорите на Асоциацията на европейските търговски палати , която се провежда днес в Брюксел.

Разискват се въпроси, свързани с финансовия отчет на организацията за 2017 г., бюджет за 2018 г., приоритети, както и теми, повдигнати от членовете – национални търговско-промишлени палати.

Приоритетите за периода 2018 – 2019 г. на Европалати ще включват актуални теми от европейския дневен ред: единен пазар на ЕС, търговия и инвестиции, МСП и предприемачество, финансиране, по-добра регулация, енергетика и околна среда, разширяване.

Бе избран и нов председател на Асоциацията – Кристоф Лайтл. Мандатът му ще започне от 1 януари 2018 г. Досегашният председател Рихард Вебер поема поста на почетен председател.

В първото си обръщение към членовете на борда на Европалати Лайтъл каза: „Очаквам с нетърпение да започна работа за станат Европалати и мрежата от организации в страните-членки по-силни. Надявам се да помогнем на организациите, които представляваме, да отговорят на предизвикателствата на глобализацията.“

Кристоф Лайтл е роден през 1949 г. в Линц, Австрия. От 2000 г. той е председател на Австрийската търговска палата, председател на Глобалната платформа на търговските палати и на Европейския съюз на МСП. Лайтл е единственият председател на Европалати, който ще ръководи организацията в два непоследователни мандата. Той бе начело на Европалати от 2000 до 2005 г. От 2006 г. е почетен председател на асоциацията.

В рамките на срещата бяха избрани и трима нови зам.-председатели на Европалати – представители на търговските палати на Гърция, Ирландия и Швеция.

Цветан Симеонов бе преизбран за член на борда на Асоциацията на европейските търговски палати за 2018 г., а Георги Стоев, зам.-председател на БТПП - за член на Комитета по Бюджет на организацията.

------------
Основана през 1958 г. , Асоциацията на европейските търговски палати /Европалати/ действа като очите, ушите и гласа на бизнес обществото на ниво Европейски съюз. Европалати представлява повече от 20 млн. предприятия в Европа, като има 45 членове /43 национални асоциации – търговско-промишлени палати и две транснационални организации/, както и мрежа от 1700 регионални и местни търговски палати. Повече от 93% от фирмите, които са включени в тези организации, са малки и средни предприятия. Те осигуряват работа на над 120 млн. работници.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП участва в 122-та сесия на Борда на директорите на Европалати
Председателят и зам.-председателят на БТПП бяха преизбрани в ръководните органи на Европалати Още
Тайвански фирми, търсещи партньори в България, посетиха БТПП
Специализирани в производството на системи за индустриално управление, оптоелектронни решения и дисплейни технологии, умно осветление... Още
Работна среща за обмяна на опит и добри практики в рамките на проект SKILLS+
Домакин на срещата е регионалната структура на Министерство на културата и туризма със седалище в гр. Вайадолид, Испания Още
Покана за участие в безплатен семинар за онлайн търговци: „Предизвикателствата пред онлайн магазините“
Последни новости в законодателството; правила за гаранции и рекламации; разрешаване на спорове Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Граничен контрол: Модерни решения за проверка на пътниците
Европа въвежда електронните технологии в граничната проверка на пътниците Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Съюзът на изобретателите в България организира X Национално изложение "ИТИ-2017"
1 - 3 ноември 2017, в националния Дом на техниката Още