Брой 246 (1757), 27-12-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ

Годишни награди на Бургаската търговско-промишлена палата за 2018 г.


За 28-и път Бургаската търговско-промишлена палата раздаде своите годишни награди – статуетката „Порив“, дело на изтъкнатия бургаски скулптор Атанас Стоянов, дипломи и грамоти на фирми и личности, активно съдействали за икономическия растеж в региона и града. Събитието е логичен завършек на активната дейност, която Палатата развива през годината, а наградите са очаквано признание за най-добрите в бизнеса.

Гости на награждаването бяха областният управител Вълчо Чолаков, Димитър Николов – кмет на Община Бургас, генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе. Присъстваха още кметове на общини, почетни консули, управители на фирми и организации от града и региона, представители на бургаските висши учебни заведения, училища и професионални гимназии и др.

В своето поздравление председателят на Бургаската палата инж. Цанко Иванов подчерта, че отминаващата година е успешна, за което говорят постигнатите ръстове във всички отрасли на икономиката и увеличеният износ. „Условията за Бургас и областта стават все по-привлекателни и нарастват чуждестранните инвестиции“, подчерта той, но не скри и трудностите, пред които се изправя бизнесът.

Областният управител подчерта, че усеща бургаският бизнес като едно голямо семейство. „Чувства се огромна близост сред вас. Може би това е и една от причините бургаският бизнес да успява и администрациите да се опитваме да отговаряме на вашите изисквания и очаквания“, каза той в поздравлението си към присъстващите.

Кметът Димитър Николов благодари на екипа на БсТПП за активността и сподели с присъстващите за голямата награда, която Палатата получи само преди дни. Тя бе отличена като най-успешна в системата на БТПП за 2018 година. Отличието – статуетка „Хермес“ и грамота, бяха връчени на председателя на БсТПП г-н Иванов на специална церемония в София. „Тази година беше динамична, изпъстрена с различни трудности. Радвам се, че има много бургаски фирми, които бележат успехи и че те си сътрудничат помежду си и търсят партньорство. Надявам се следващата година да бъде по-успешна“, каза кметът. На национално ниво бе наградена и фирма „Билдникс“ ЕООД.

Първи своята статуетка „Порив“, придружена от диплом, тази година получи управителят на „Бургасбус“ ЕООД инж. Петко Драгнев. Тя му бе връчена за съществен принос в изграждането и поддръжката на транспортната схема в Бургас, отговаряща на европейските изисквания и допринасяща за подобряване качеството на живот на бургазлии.

Като водещо предприятие в производството и търговията със строителни материали, прилагащо технологии, съобразени с европейските изисквания за енергийна ефективност, статуетка и диплома получи фирма „Андела“ АД. 

За предоставянето на комплексни логистични услуги, улесняващи в значителна степен икономическата активност на българските фирми както на вътрешния, така и на международния пазар, статуетката отиде при фирма „Мирамар“ ООД. Тя е специализирана в областта на транспорта, спедицията и агентирането.

Признат бе и приносът в развитието на един от най-важните отрасли на регионалната икономика – строителството, включващ производството на богатата гама строителни материали и компоненти. Наградата бе връчена на ЗСК „ЛОЗОВО“АД.

Представителят на БсТПП за Созопол и Черноморец Милко Димов също бе отличен за популяризиране дейността на палатата в региона.

Авторът на иновативна разработка, призната не само в страната, но и в чужбина – биосензор, значително улесняващ анализа на водните ресурси, който е отличен и с престижната награда на Европейския съюз в категория „Води“ - проф. Валентин Ненов от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, също бе отличен със статуетка. 

За висококачествените монтажни и строително-монтажни дейности, допринасящи за развитието на енергийната и транспортна инфраструктура на региона, както и за изграждане на производствени мощности в цялата страна, бе връчена почетна грамота на "Дин монтаж“ ЕООД.

Клубът на жените в бизнеса към Бургаската палата също бе отличен. Председателката му Соня Георгиева получи грамота.

През 2017 година бе учредена награда за „Успешна търговска марка“. Тази година тя отиде при „Славянка“ АД - една от най-разпознаваемите и обичани български марки с 70-годишна история, широко известна не само на българския пазар, но и в целия свят. Получи я Петя Георгиева - изпълнителен директор на фирмата.

Текст: Дона Митева, ЧФ

19.12.2018 2

19.12.2018 3

19.12.2018 4

19.12.2018 5

 

 

 
 
НОВИНИ ОТ БТПП
Среща с новия посланик на Куба у нас - Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан
Обсъдиха се инициативи за активизиране на интереса за търговия и инвестиции между двете страни Още
Покана за обучение в Шанхай - сектор роботика
От 3 до 9 март 2019г. Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Годишни награди на Бургаската търговско-промишлена палата за 2018 г.
На фирми и личности, активно съдействали за икономическия растеж в региона и града Още
МАЛКИ И СРЕДНИ ПРЕДПРИЯТИЯ
Предложения на ИСС за улеснен достъп на МСП до капиталовите пазари
Да се ускори разработването и приемането на стабилна нормативна рамка за подпомагане финансирането и развитието на МСП Още
ТРУД И РАБОТНА ЗАПЛАТА
НСИ: През третото тримесечие разходите на работодателите за един отработен час нарастват с 8.9%
В индустрията - с 9.6%; в услугите - с 6.8%; в строителството - с 10% Още
РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ
Регионални награди 2018: коя област в какво е добра
Автор: Зорница Славова, Институт за пазарна икономика Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Правилник за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за акцизите и данъчните складове
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Резултати от есенното издание на проучването „Стандартен Евробарометър“ за 2018 г.
България остава сред страните с високо доверие към ЕС Още