Брой 225 (2231), 23-11-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ МИСИИ

Мерки, приети от Кубинските здравни власти, при пристигането на пътниците на Острова


Посолство на Република Куба в България

Всички сайтове, свързани с туризма в КУБА, включително летища, круизни терминали и яхтени пристанища, са внедрили и са снабдени с протоколи за санитарна хигиена, за да гарантират безопасността на нашите посетители. Тези протоколи са сертифицирани и одобрени от MINSAP (Мин. на Здравеопазването) и MINTUR (мин.на Туризма). По същия начин те са замислени, като се вземат предвид опитът и препоръките на международни организации.

Подробности за санитарната процедура, приложима за пътниците при пристигане в Куба, през която и да е от съществуващите граници:

I, - Местни пътници (кубинци)

а), - При пристигане в страната

. Не е необходимо да се представя предварителен PCR тест за COVID 19.

. Задължително е да се извърши PCR тест при пристигане в Куба. (На самото летище или друг достъпен маршрут). В този случай разходите се покриват от санитарната такса, която ще бъде включена в цената на билета. Това се договаря от властите на Кубинската гражданска авиация (IACC) с авиокомпаниите.

. Всички пътници трябва да имат Здравна декларация (модел, който авиокомпанията трябва да достави на пътника, който вече е на борда на самолета, малко преди кацане в Куба)

б), - При пристигане у дома

. Трябва да се яви в кабинета на семейния лекар, за да съобщи за пристигането си.

. Карантината не е установена, но те не могат да напуснат дома си, докато не получат PCR резултата.

в), - В случай на положителна PCR

Те се прехвърлят в отделение за грижи, което се разбира като болница, разполагащо с висококвалифициран персонал и необходимото оборудване, което да гарантира бързото им възстановяване.

. Контактите на тези случаи незабавно се изолират в собствените им домове при режим на наблюдение и защита от съответните здравни власти.

II, - Международни пътници (чужденци)

а), - При пристигане в страната

. Не е необходимо да се представя предварителен PCR тест за COVID 19.

. Задължително е да се извърши PCR тест при пристигане в Куба. (На същото летище или друг достъпен път). В този случай разходите се покриват от санитарната такса, която ще бъде включена в цената на билета. Това се договаря от властите на Кубинската гражданска авиация (IACC) с авиокомпаниите.

б), - Всички пътници трябва да имат Здравна декларация (образец, който авиокомпанията трябва да достави на пътника веднъж на борда на самолета, малко преди кацане в Куба)

в), - Изисква се Медицинска застраховка , която да покрива COVID 19.

г), - Пребиваване в туристическите съоръжения

. Клиентите нямат ограничения, освен в случая на транспортни средства, където използването на маска е задължително.

. Освен плажовете, нашите посетители могат да се насладят и на екскурзии сред природата, морски дейности, вериги, посещение на градовете с Културно наследство, обявени от ЮНЕСКО, както и програми за здраве, благосъстояние и качество на живот, които да сведат до минимум, предотвратяват и укрепват имунното, физическото и психическото състояние, включително клиенти, преживявали COVID 19 и които могат да подобрят имунната си система.

. Апелираме към индивидуалната отговорност на всеки един и препоръчваме спазването на хигиенни мерки при дезинфекция на ръцете, физическо дистанциране и използване на маската в транспорта и на затворени места.

. Във всички наши хотели имаме здравен екип, съставен от Общо практикуващ лекар, специалист по епидемиология и медицински сестри, гарантиращ откриването и незабавното действие срещу предполагаеми положителни случаи на COVID.

д), - В случай на положителен PCR тест

д1), - Симптоматични клиенти Те се прехвърлят в отделение за грижи, разбира се като болница, оборудвано с висококвалифициран персонал и необходимото оборудване, което да гарантира бързото им възстановяване.

д2), - Асимптоматични клиенти: След като оценката бъде извършена от лекарите, те отиват в пълна изолация, в хотели, които ще превърнем в болница

- Контактите на тези случаи д1 и д2: незабавно се изолират в самите туристически обекти под режим на наблюдение и защита. (Те не могат да контактуват с останалите клиенти), докато не излезе резултата от втория PCR, което е на 5-ия ден

. На всички пътници се препоръчва да си направят PCR тест, преди да напуснат съответните си страни за Куба, защото ако пристигнат или бъдат открити болни в резултат на PCR, те няма да могат да се наслаждават на ваканциите си, а също .

. Много е важно всеки пътник да пътува със своята Медицинска застраховка, която да покрива COVID 19.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БГ Баркод: продуктови данни в действие
За периода март-октомври повишение на въведените продукти в каталога БГ Баркод с над 300% в сравнение със същия период миналата година Още
Проведе се онлайн събитие Moldova Business Week - MBW-2020
С фокус върху икономическото състояние на страната и практични възможности за инвестиции и партньорство Още
Виртуални бизнес срещи по време на Automotive.Buyer&Supplier; European Matchmaking Day
30 ноември - 1 декември 2020 Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Онлайн дискусия на тема: Управление на риска във времена на несигурност
Покана от Българската асоциация на управленските консултантски организации; 25 ноември 2020 г. (сряда), 16:00 - 17:00 часа Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Новата промишлена стратегия на ЕС: справяне с COVID-19 и нужда от промяна
Подкрепа за фирмите да преодолеят кризата и да се подготвят за зеления и цифровия преходи Още
АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Какво може и трябва да е различно в националния план за възстановяване и устойчивост?
Автор: Лъчезар Богданов, Институт за пазарна икономика Още
ТУРИЗЪМ
НСИ: Спад на пътуванията през третото тримесечие
Както в страната, така и чужбина Още
НАУКА И ОБРАЗОВАНИЕ
Технологичен парк по проект Център за компетентност „Интелигентни мехатронни, eко- и енергоспестяващи системи и технологии“ е официално открит в Габрово
ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ МИСИИ
Мерки, приети от Кубинските здравни власти, при пристигането на пътниците на Острова
Посолство на Република Куба в България Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Българо-индийски онлайн бизнес форум
3 декември 2020 г. Още