Брой 134 (1645), 17-07-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Заместник-председателят на БТПП връчи почетна диплома на съветника към Посолството на Япония в София


Георги Стоев, заместник-председател на БТПП и заместник-председател на Българо-японския икономически съвет (БЯИС) към БТПП, връчи почетна диплома на Сусуму Уеда, съветник към Посолството на Япония в София.

БТПП отличи г-н Уеда за активното му сътрудничество с Палатата и Българо-японския икономически съвет и за приноса му за развитието на икономическото сътрудничество между България и Япония по време на мандата му.

Георги Стоев изрази удовлетвореността си от сътрудничеството с Посолството на Япония в София и от постигнатите резултати през последната година. Уеда сподели, че след посещението на премиера на Япония   Шиндзо Абе в България са последвали няколко визити и  съвместни мероприятия, които са представили българската  икономика в Япония.

По време на срещата бяха обсъдени предстоящи  инициативи, сред които посещението на японския        професор  Яманака в София, Дните на японската културата  през месец октовмри и др. Уеда сподели, че през 2019г. се  очакват повече двустранни мероприятия, тъй като се  навършват 110 години от първите официални контакти  между България и Япония, 80 години от установяването на  дипломатическите отношения между двете страни и 60  години от тяхното възстановяване.

Не на последно място бе дискутирано и предстоящото  подписване на Споразумението за икономическо партньорство между ЕС и Япония, което ще се състои по  време на Срещата на върха ЕС—Япония  на 17 юли в  Токио. Уеда изрази надежда скоро Споразумението да  бъде  ратифицирано и да доведе до реални резултати в  търговско-икономическите отношения между ЕС и Япония.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Заместник-председателят на БТПП връчи почетна диплома на съветника към Посолството на Япония в София
Заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество
АОБР призовава браншовите организации да бойкотират преговорите за определяне на минималните осигурителни доходи за 2019 г.
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Покана за участие в двустранни бизнес срещи по време на Marketplace Austria Food 2018
Покана към МСП и клъстери от ЕС да вземат участие в бизнес мисия в Япония през 2019 г.
ИКОНОМИКА
Икономическият и социален съвет настоява за Закон за развитието на планинските и полупланиските райони в България
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Анализ на състоянието на икономиката на Виетнам през 2017 година
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес сътрудничество
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Инфлацията продължава да се ускорява и през юни