Назад

Директивата "Надлежна проверка на корпоративната устойчивост": Как да я накараме да работи?


Какво е бъдещето на европейските вериги за доставки в контекста на нарастващата политическа несигурност? Как институциите на ЕС могат да гарантират, че предложената рамка няма да попречи на конкурентоспособността на европейските предприятия? Как можем да обогатим политическите дискусии въз основа на съществуващите най-добри практики?

На 8 ноември 2022 г. Европалати, Групата на работодателите на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) и EuroCommerce ще бъдат домакини на събитието, озаглавено "Надлежна проверка на корпоративната устойчивост: Как да я накараме да работи?", от 16.00 до 17.30 ч. (CET) в хибриден формат – в сградата на ЕИСК в Брюксел (Rue Belliard 99/101, стая JDE63) и онлайн чрез платформата Interactio. 

По-рано през годината Европейската комисия прие предложение за директива относно надлежната проверка на корпоративната устойчивост, за да се насърчи по-голямата устойчивост и да се стимулира отговорното корпоративно поведение по цялата верига на стойността.

Кликнете тук, за да се регистрирате за това хибридно събитие и да се ангажирате с политиците от ЕС за това как да се постигне по-отговорно бизнес поведение и да се създаде основа за устойчив растеж. Имайте предвид, че регистрацията ще бъде отворена до 1 ноември 2022 г.