Брой 147 (2153), 03-08-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Доброто партньорство между ESFAM и БТПП продължава


Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с директора на Специализирания институт на Франкофонията по администрация и мениджмънт (ESFAM),  проф. Никола Майнети. В срещата участваха и Владимир Гълъбов, експерт международни отношения в ESFAM и доц. Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации към БТПП.

По време на разговора, проф. Майнети сподели, че според него България е добро място за хора, които имат идеи и искат да ги реализират, а франкофонското училище може да им предложи подходящо обучение, адаптирано към нуждите на предприемачите и бизнеса. Също така директорът на ESFAM представи пред г-н Симеонов и обучителните програми, които училището предлага в пет различни сфери, както и възможността студентите да кандидатстват за получаването на стипендии за своето едногодишно обучение.

Цветан Симеонов от своя страна изрази мнение, че връзката на ЕSFAM със средните училища трябва непрестанно да се развива, за да могат учениците да научават своевременно за възможностите за завършване на магистърски програми в България, предоставящи дипломи от големи френски и белгийски университети. Според него по този начин подготвените кадри ще се реализират по-добре на пазара на труда в страната, като същевременно това ще даде и възможност за привличането на повече френски инвеститори в България. За да подкрепи инициативата Симеонов заяви своята готовност за сътрудничество с ESFAM и чрез 28-те Регионални търговско-промишлени палати/камари, обединени в Единна система на българските търговско-промишлени палати.

(ESFAM) е институт на Университетската агенция на Франкофонията (AУФ), със седалище в София. В него са се дипломирали 1800 студенти, които заемат отговорни длъжности в целия свят. Основната мисия на училището е да обучава, на френски език, висококвалифицирани специалисти в областта на администрацията и управлението на бизнеса, за да допринесе за развитието на страните от региона на Централна и Източна Европа.

Повече за дейността, магистърските програми и  условията за кандидатстване можете да научите от сайта на ESFAM: https://esfam.auf.org/bulgare/, на имейл: info-esfam@auf.org или телефон: +359 2 955 95 71

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Доброто партньорство между ESFAM и БТПП продължава
ЕНЕРГЕТИКА И ЕНЕРГИЙНА ПОЛИТИКА
Нови подходи на КЕВР за допитване до обществеността
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
БТПП представя годишното издание „България в цифри“
СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ
Фондът за иновации на ЕК ще финансира мащабни проекти в сферата на нисковъглеродните технологии
ГЛОБАЛНА ТЪРГОВИЯ
Добрият пример: хранителният износ на Гърция расте