Брой 84 (1842), 03-05-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ ЕВРОПАЛАТИ

Изявление на европейската бизнес общност по повод изборите за Европейски парламент 2019 г.


Европейският съюз е едно от най-великите, ако не и най-великото, постижения на нашата обща история. Той осигури дълготраен мир на континента и обедини европейските граждани около фундаменталните ценности на демокрацията, човешките права, свободата и равенството.

Европейската бизнес общност ще продължи да защитава тези общи ценности и силно вярва в ползите от Европейския съюз, в частност от Единния пазар и общата ни валута – еврото. Въпреки редицата предизвикателства, Европейският съюз остана силен и устойчив, и макар да не е идеален в много отношения, положителните ефекти от европейската интеграция значително надвишават отрицателните.

Европейският съюз играе важна роля в превръщането на европейския начин на живот в реалност, а европейският бизнес играе ключова роля в улесняването на тези процеси. Ние носим отговорност да защитим това, което сме постигнали и да гарантираме, че Европа е най-доброто място в света за живот, работа и предприемачество.

Демокрацията трябва да се живее, за да остане жива. Ето защо призоваваме гражданите и особено нашите колеги – представители на бизнеса в Европа, да помогнат за изграждането на нашето общо бъдещо като гласуват на изборите за Европейски парламент на 23-26 май 2019 г.

Като представители на европейския бизнес ние ще продължим да даваме своя принос за успеха на европейския проект и за една обединена Европа, която се грижи за своите работници и за своя бизнес.

Брюксел, 2 май 2019 г.

  

НОВИНИ ОТ БТПП
Създаване на търговски дом на Якутия в България
Якутия е богата на минерални ресурси, естествени камъни и диаманти Още
Семинар на тема "Южна Африка - икономика и инвестиции", 15 май 2019
Приоритетни области за привличане на инвестиции, потенциалните сектори за взаимно сътрудничество Още
Покана за кръгла маса „Предизвикателства пред държавната администрация за развитието на иновациите и технологиите у нас при програмирането на Програмен период на ЕС 2021-2028 г.“
15 май от 9,30 ч. в БТПП Още
НОВИНИ ОТ ЕВРОПАЛАТИ
Изявление на европейската бизнес общност по повод изборите за Европейски парламент 2019 г.
Прессъобщение на ЕВРОПАЛАТИ Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Търгуващите в Интернет декларират електронните си магазини в НАП до 29 юни
До момента пред данъчните са обявени близо 11 000 е-магазина Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Правителството отпусна 2 800 000 лв. за финансиране на националните научни програми „Петър Берон и НИЕ“ и „ВИХРЕН“
Възможности за финансиране на МСП и Технологични центрове в областта на чистото производство чрез грантове в размер до 50 000 евро
Фокусът е върху модернизирането на производствените процеси Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network