Брой 64 (1076), 01-04-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Бизнес делегация с провеждане на бизнес форум и посещение на Japan IT Week Spring 2016


В периода 9-13 май 2016 г. Божидар Лукарски, министър на икономиката, ще е на официално посещение в Япония. В рамките на неговото посещение, от 11 до 13 май, в Токио ще се проведе най-голямото изложение в областта на информационните и комуникационните технологии в Япония Japan IT Week Spring 2016. Тазгодишното издание включва дванадесет специализирани подкатегории, като най-атрактивни се очертава да бъдат: Software Development Expo (SODEC), Direct Commerce Solutions Expo (DIREX Spring), Information Security Expo (IST Spring), Web & Digital Marketing Expo (Web-Mo Spring), Cloud Computing Expo Japan (CLOUD JAPAN Spring), Smartphone & Mobile Expo (SMARTPHONE Spring) и Consumer IT Products Expo (C-PEX). По прогноза на организаторите изложителите ще са над 1 600. Над 85 000 специалисти в областта на информационните и комуникационните технологии ще посетят изложението.

Във връзка с гореизложеното, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) сформира бизнес делегация от представители на български предприятия от следните сектори: информационни и комуникационни технологии, електроника и електротехника, хранително-вкусова промишленост и селско стопанство. В рамките на визитата се предвижда в гр. Токио да бъде проведен бизнес форум с двустранни срещи между представители на деловите среди на двете държави.

Предварителната програма на бизнес делегацията включва посещение на Japan IT Week Spring 2016 и В2В срещи в рамките на изложението, както и работни срещи в Търговско-промишлената палата на Токио.

Желаещите да участват в бизнес делегацията, придружаваща министър Лукарски в Япония, следва да заявят предварителен интерес, като изпратят попълнена приложената регистрационна форма най-късно до 8 април на е-mail адрес: s.zapryanova@sme.government.bg. Допълнителна информация може да получите от Светла Запрянова, главен експерт в дирекция „Интернационализация на МСП“, тел.: 02/940 7975.

Организацията на пътуването и настаняването, вътрешните трансфери и участието в бизнес форума с двустранни срещи се осъществява от ИАНМСП, със съдействието на Ръководител на СТИВ Токио и партньорските на ИАНМСП организации на място.

Всички разходи, свързани със закупуването на самолетни билети, хотелско настаняване, застраховка, вътрешен трансфер и дневни, са за сметка на участниците. На регистрираните участници допълнително ще бъде изпратена информация с финансовите параметри и подробна програма на посещението.

Приложение: Регистрационна форма

НОВИНИ ОТ БТПП
Възможности за разширяване на търговско-икономическите отношения със Социалистическа република Виетнам
Споразумението за свободна търговия между Виетнам и ЕС ще отвори нови възможности за българския бизнес Още
БТПП очаква Вашите коментари относно актуализация на Митническия съюз между ЕС и Турция
Предстои сключване на ново споразумение, което да обхване нови области Още
Нови членове на Палатата
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Информационен ден по проект "Дунав - аз мога да те чуя ..."
Водещ партньор по проекта е Търговско-промишлена палата - Враца Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Нови 1 100 работни места се откриват по схема „Младежка заетост“ на ОП РЧР
Удължава се срокът за набиране на заявки за свободни работни места до 30 юни 2016 г. Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Колцентърът на НАП ще работи по-дълго до края на кампанията
До последния ден за подаване на данъчни декларации от физически лица – 3 май 2016 г. Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Да подкрепим българи с шанс за награди в международен конкурс за иновации
Чрез публично международно онлайн гласуване, което се провежда в периода от 1 април до 1 май 2016 г. Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Бизнес делегация с провеждане на бизнес форум и посещение на Japan IT Week Spring 2016
9 - 13 май 2016 г., Токио Още