Брой 52 (57), 14-03-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Европейски ден на потребителя в София


Утре, 15 март, ще бъде отбелязан за 14-ти път Европейският ден на потребителя. Европейската комисия отбелязва събитието, посветено на правата на потребителите, в което ще се включат и българските граждани. По-специално ще бъде акцентирано върху новите правила за етикетите на храните, както и тези за мобилните оператори, правата на пътниците на автобусен и железопътен транспорт, банковите и финансови услуги. Ще бъде представена и актуализирана публикация по темите.

Събитието, което се организира в тясно сътрудничество с асоциация "Активни потребители", ще започне на 15 март в 12.00 ч. в МОЛ "Сердика", бул. Ситняково 48, София.  То ще бъде открито от Зинаида Златанова,  ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, Жулиета Хубенова, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма, и д-р Венцеслава Тасева – заместник-изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните  (БАБХ) .

Експерти по потребителски въпроси от Европейския потребителски център и асоциация "Активни потребители" ще отговарят на поставени въпроси и казуси в специално обособена "приемна за потребители".

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП стартира нов проект WE-EEN
Проектът е по Рамкова програма „Конкурентоспособност" и цели разширяване на диапазона от екологични услуги за малки и средни предприятия Още
В БТПП е открита мартенската експозиция на „Арт Виза България”
Изложбата ще продължи до 10 април Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
Оферти от Enterprise Europe Network Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Европейски ден на потребителя в София
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства
Проектът е публикуван за обществени консултации до 27 март 2012 г. Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
НАП: Електронен калкулатор изчислява здравните вноски
Електронната услуга на приходната администрация е безплатна, а за ползването й не е необходим електронен подпис Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Заседание на Съвета на министрите по търговията на ЕС
България ще информира за спряната процедура по сключването на споразумението АСТА Още