Брой 198 (708), 15-10-2014
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Европейски ден на предприемача "Иновации и предприемачество – Растеж за Европа"


Министерство на икономиката и енергетиката, Представителството на Европейската комисия в България и НИС при СУ "Св. Климент Охридски" организират 12-ти ежегоден форум за насърчаване на предприемачеството в България - "Европейски ден на предприемача 2014", който се провежда в рамките на Европейската седмица на малките и средните предприятия. Събитието ще се състои на 16-ти и 17-ти октомври 2014 г., в Интер Експо Център, гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 147.

Темата на тазгодишното издание на форума е "ИНОВАЦИИ И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО – РАСТЕЖ ЗА ЕВРОПА". В рамките на форума са предвидени различни модули: Обучението по предприемачество, Възможности по Програма ХОРИЗОНТ 2020; Представяне на Стратегията за интелигентна специализация на Република България; Финансови инструменти за МСП в България в контекста на ОП "Иновации и конкурентоспособност 2014-2020г."; Партньорство на местните власти с университетите и индустрията; Добри практики за стартиращото предприемачество и други.

Официалното откриване на Европейския Ден на Предприемача ще бъде на 16.10.2014г. от 9.00ч. в зала "ВИТОША" на Интер Експо Център. Участието във форума е безплатно, а регистрацията има възможност да се направи на място в деня на събитието.

Ролята на партньорството Акедемия-Бизнес за развитието на иновациите в дейността на Съвета по иновации и енергийна и енергийна ефективност при БТПП е тема на серия презентации на 16 октомври от 14.00ч. в Зала „Мусала”.

На 17 октомври в зала Пирин от 9 часа сутринта ще се проведе информационен семинар на тема „Стъпване на международни пазари – как да определим обхвата и да получим финансиране”. Той ще се води от Майкъл Джейкъбсън, собственик на Глобална предприемаческа агенция (GEA). Семинарът ще се проведе на английски език, а присъствието е безплатно.

Приложение:

Програмата на Европейския Ден на предприемача

Програма „Стъпване на международни пазари – как да определим обхвата и да получим финансиране”

НОВИНИ ОТ БТПП
Делегация на БТПП отпътува за Брюксел – ще участва в Европейския парламент на предприятията
В рамките на 3-дневното си посещение делегатите ще имат срещи с български евродепутати и ще се включат в дебат за бъдещето на ЕС Още
Българската академия на науките отбеляза 145 години от основаването си
Създаването на Българското книжовно дружество преди 145 години, чийто наследник е БАН, олицетворява полета на една възкръснала нация към знания и напредък Още
БТПП участва в семинар на Международната организация на работодателите относно корпоративната социална отговорност
Обменени бяха идеи и примери на пряка ангажираност на работодателските организации с КСО в помощ на фирмите Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Кюстендилската палата организира трансгранична конференция „Екологията – начин на мислене”
В рамките на проект „Зелена трансгранична зона – инвестиция в природа” Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство от EEN
ДИАЛОГ С БИЗНЕСА
Проучване на ЕК относно възможностите за извършване на стопанска дейност в САЩ в контекста на споразумението "Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции"
Насочено e към малките и средни предприятия и търговските бариери, пред които са изправени Още
ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ
Националният домейн на кирилица „бг“ получи одобрение от международната Интернет организация за имена и адреси
МТИТС ще инициира среща с всички заинтересовани страни, за да бъде обсъдена методиката за избор на организация, която ще регистрира интернет имена на кирилица Още
НАСЕЛЕНИЕ И ДЕМОГРАФСКИ ПРОЦЕСИ
Евростат: Най-много млади хора има в Сливен и Бургас
Най-застаряващи български градове са Видин и Габрово Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Европейски ден на предприемача "Иновации и предприемачество – Растеж за Европа"
16 - 17 октомври 2014 г., Интер Експо Център, София Още