Брой 200 (960), 16-10-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО И ИНТЕРФУД & ДРИНК


От 11 до 14 ноември 2015 г. в Интер Експо Център отново ще се проведат международните специализирани изложeния МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК.

Тази година компании от различни държави ще се включат в изложенията. Участват фирми от Румъния, Гърция, Полша, Унгария, Словения, Италия, Испания, Германия, Холандия, Турция.  Ще бъдат представени продукти на производители и вносители на вина от Южна Африка, организирани от посолството на Южна Африка в България.

За поредна година колективните щандове са успешен вариант за представяне на все повече български и чуждестранни компании.

Тази година Унгария е страна партньор на изложбата за храни и напитки ИНТЕРФУД & ДРИНК, съобщиха организаторите от Интер Експо Център. Проектът се реализира с активното съдействие на Унгаро-българската стопанска камара със седалище Будапеща.

Разнообразие от шоколадови изкушения и техники за приготвянето на шоколадови фигури от млечен и натурален шоколад ще предложат от Професионална гимназия „Велизар Пеев“ - Своге.

Вкусна дегустация и викторина за качествата на българските консервирани плодове и зеленчуци подготвят от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци.

Петте изложби в хранително-вкусовата промишленост се провеждат паралелно с изложението за хотелско, ресторантско и кетъринг оборудване  СИХРЕ. По време на 15-то му издание Интер Експо Център ще бъде домакин на националните квалификации за най-престижното състезание за професионални готвачи в света Bocuse d’Or. На СИХРЕ ще се излъчи българският представител на престижния конкурс в Европа. 

Лице за контакти: Габриела Любенова, Имейл: food-exhibitions@iec.bg, Телефон: + 359 (2) 9655 279, Факс: + 359 (2) 9655 231, +359 (2) 4013 231

НОВИНИ ОТ БТПП
Икономически форум на Европалати в Люксембург
За ускорено устойчиво развитие на търговските палати в Европа, за движение напред Още
Покана за участие в бизнес мисия, част от Международен инвестиционен форум
Тенерифе, 26 -27 ноември 2015 Още
ПРЕПОРЪЧАНО ЧЕТИВО
Нобел за развитието без популизъм
Автор: Петър Ганев, Институт за пазарна икономика Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО И ИНТЕРФУД & ДРИНК
11-14 ноември 2015 г., София, Интер Експо Център Още
ДОХОДИ И ЖИЗНЕН СТАНДАРТ
Индикатори за бедност и социално включване през 2014 година
Изследване на НСИ „Статистика на доходите и условията на живот” Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Изследване на Евробарометър: 66% от европейците искат решения на ниво ЕС за кризата с мигрантите
Европейците изглеждат разделени относно евентуалния икономически принос на легалните имигранти Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Възможности за продажба на българско вино в Швеция