Брой 18 (1777), 25-01-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Българо-египетски двустранни бизнес срещи


В периода 31 януари – 1 февруари 2019 г. г. ще се проведе Iта сесия на българо-египетска междуправителствена Смесена комисия за икономическо сътрудничество. Председател на българската част на Комисията е г-н Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите, а от египетска – г-жа д-р Сахар Наcр, министър на инвестициите и международното сътрудничество.

На 1 февруари 2019 г., се предвижда провеждането на двустранни бизнес срещи между представители на деловите среди на двете държави. Целта на събитието е създаване на контакти между бизнеса от двете страни, запознаване със спецификата и възможностите на пазара и търсене на нови форми за взаимноизгодно сътрудничество. Очакваният краен резултат е свързан с активизиране на стокообмена между България и Египет, както и стимулиране на съвместните инвестиции.

С настоящото имам удоволствието да поканя Вас или Ваш представител за участие в българо-египетските двустранни бизнес срещи, който ще се проведат на 1 февруари 2019 г. в Голяма зала на Министерство на икономиката, ул. „Княз Александър І“ №12, гр. София.

При интерес за участие, следва да изпратите попълнена регистрационна форма, в срок до 30.01.2019 г. на e-mail: n.georgieva@sme.government.bg или a.andreeva@sme.government.bg. Допълнителна информация можете да получите от Николина Георгиева, на телефон: 02/940 7977 и Ася Андреева, на телефон: 02/940 7989. На регистрираните участници допълнително ще бъдат изпратени детайли по програмата. Работен език на българо-египетските двустранни бизнес срещи е английски.

Приложения:

 
НОВИНИ ОТ БТПП
Българо-турската търговско-индустриална камара откри представителство в София
Български стоки могат да стъпят на турския пазар със съдействието на Камарата Още
Покана за семинар "Прозрачност в данъчното облагане и задължителна документация по трансферно ценообразуване"
12 февруари 2019 г. в сградата на БТПП Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Хасковската търговско-промишлена палата подписа Меморандум за сътрудничество с Търговската палата – Сусурлук, Турция
Турската делегация прояви интерес за сътрудничество със земеделски производители, производители на машини за хранително-вкусовия бранш Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Българо-египетски двустранни бизнес срещи
1 февруари 2019 г., Голяма зала на Министерство на икономиката, ул. „Княз Александър І“ №12, София Още
ИНВЕСТИЦИИ В БЪЛГАРИЯ
Нова инвестиция за 10 млн. лв. в завод за машиностроене край Пловдив
Компанията ще разкрие нови 100 работни места Още
ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ
Патентно ведомство разширява информацията на своя Портал за електронни услуги
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Пестициди в храните: как Европейският парламент се бори с проблема
Около 50% от хранителните продукти, тествани през 2016 г. от Европейската агенция за безопасност на храните, са съдържали остатъци от пестициди Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес сътрудничество