Брой 24 (1783), 04-02-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Туризъм 2019 - Кръгла маса на Българо-руската търговско-промишлена палата

Българо-руската търговско-промишлена палата  организира кръгла маса "Туризъм - 2019", която  ще се проведе на 15 февруари 2019г., от 15.00 до 19.00 часа  в зала «Родопи» на Интер Експо Център – София. 

Туризмът е един от основните приоритети на българо-руските икономически отношения и въпросите в тази област заемат важно място в двустранния дневен ред, като  последователно се обсъждат на междудържавно ниво, в това число в рамките на заседанията на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо, научно и техническо сътрудничество. 

Българо-руската търговско-промишлена палата (БРТПП),  виждайки ясна необходимост от търсене на  решения за развитие на отрасъла и на база  инструментариума на търговските камари, създава платформа за обсъждане на актуални аспекти на взаимноизгодните  българо-руски отношения в областта на туризма. Първото от замислената поредица от  събития на БРТПП, посветени на туризма, е кръгла маса "Туризъм - 2019". 

Кръглата маса ще даде възможност за разглеждане на такива важни фактори в развитието на туризма като инвестиционен ресурс и основна организационно-техническа инфраструктура. Събитието ще предостави и отлична възможност на руските и българските региони и предприемачи за представяне, преди началото на туристическия сезон'2019, на бързо развиващите се туристически услуги. 

Провеждана в рамките на  36-та  международна туристическа борса "Ваканция  и СПА Експо – 2019", кръглата маса предоставя  достъп и до широката професионална аудитория на участниците в борсата -  над 300 туристически компании и организации от Балканския и по-широкия регион.  

За обсъждане на темата „Актуални въпроси на българо-руските отношения в областта на туризма” са поканени  Министерството на туризма, Търговското представителство на Руската федерация в България, Московска ТПП и Домът на  Москва в София,  Съветът по инвестиции към БТПП,  Кметството на Община София, общини Кюстендил и Благоевград, , както и български браншови организации – БАТА, АБТТА, Сдружение Туризъм.  В дискусията на тема „Туристически възможности и програми“ се очаква да участват териториалните търговскопромишлени палати на Москва, Нижний Новгород, Ярославл, Тамбовска област, български и руски компании. 

Участието в кръглата маса е безплатно и е свързано с предварителна регистрация с краен срок 13 февруари 2019г. За регистрация:  Секретариат на БРТПП, тел. : +359 (2) 963 33 48, е-mail: office@brcci.net, www.brcci.net

Програмата  ТУК

НОВИНИ ОТ БТПП
Проучване на БТПП: Германия е най-предпочитаната дестинация за бизнес пътувания и сътрудничество
Турция, Швейцария, Русия и ОАЕ са останалите страни в челната петорка Още
Съвместни инициативи на БТПП и Посолството на Швеция
Посланикът на Кралство Швеция Н.Пр. Луиз Бергхолм посети Палатата Още
Активизира се икономическото сътрудничество с Палестина
Интерес на палестинския бизнес към създаването на смесена палата Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Какъв е отрасловият профил на областите в България?
Автор: Петър Ганев, Институт за пазарна икономика Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Български фирми са поканени да участват в Международно изложение MIHAS 2019 в Куала Лумпур
СТИВ-Хошимин Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия налага окончателни защитни мерки върху вноса на стоманени продукти
Мерките се отнасят за 26 категории стоманени продукти Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Бизнес делегация с провеждане на бизнес форум в гр. Ереван, Република Армения
11-13 март 2019 г. Още
Туризъм 2019 - Кръгла маса на Българо-руската търговско-промишлена палата
15 февуари 2019, Зала Родопи, Интер Експо Център - София Още