Брой 173 (2179), 09-09-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Очакванията на гражданите за ЕС - онлайн среща на 11 септември


Бюрото на Европейския парламент в България Ви кани на онлайн среща с евродепутати на тема „Очакванията на гражданите за Европейския съюз“, на 11 септември 2020 г., петък, от 10.00 до 11.30 ч. Целта на срещата е да предостави платформа за дебат и да събере обратна връзка от гражданите за техните очаквания за това какви трябва да бъдат приоритетните области на действие на ЕС в краткосрочен и средносрочен план.

В събитието ще вземат участие членовете на Европейския парламент Ева Майдел (ЕНП), Илхан Кючюк (Обнови Европа), Ангел Джамбазки (ЕКР) и Андрей Слабаков (ЕКР). Модератор ще бъде проф. Ингрид Шикова, експерт по европейските политики.

На 16 септември по време на първата пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург след избухването на епидемията от COVID-19 Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе първата си годишна реч за състоянието на Съюза. Това е ключов момент за дебати, в който ЕП държи сметка на ЕК за приоритетите и действията й за намиране на решения за смекчаване на последиците от икономическата и здравната криза. На срещата с евродепутатите гражданите ще могат дадат израз на своите очаквания и опасения, както и да отправят призиви за действие, за да се гарантират ясни правила и условия за това как ще бъдат използвани европейските средства. Ще могат да чуят и мнението на евродепутатите за това как според тях трябва да действа ЕС на световната сцена, за да се изправи пред външните предизвикателства.

За да заявите мнението си по някои от обсъжданите въпроси, можете да отговорите на анкета в платформатa sli.do с код #EUBG.

За участие в срещата е необходима регистрация на http://epfacebook.eu/qsUC с краен срок до 12.00 ч. на 10 септември 2020 г. Хората, които не успеят да се регистрират, ще могат да следят срещата на живо на Фейсбук страницата на Бюрото на ЕП в България. Можете да изпращате въпросите си към участниците предварително в платформатa slido: https://www.sli.do/ с код #EUBG или да ги запишете на видео и да ни ги изпратите.

НОВИНИ ОТ БТПП
Уебинар „Възможности за финансиране“
16 септември /сряда/ 2020 г. от 10.00 часа, без такса участие Още
Покана за срещи с бразилски компании
Производители на храни и напитки, които търсят сътрудничество с вносители и дистрибутори за България Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Eлектронна платформа за проблемно-базирано обучение в областта на инженерните науки
Техническият университет – Габрово участва активно в създаването й Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Очакванията на гражданите за ЕС - онлайн среща на 11 септември
В събитието ще вземат участие членове на Европейския парламент Още
ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ
Обновена е Инструкцията относно оповестяване на обществени поръчки за доставка на стоки, които се търгуват на стокова борса в ЦАИС ЕОП
ФИНАНСИ
Накратко за кеш пулинга
Георги Стойков, данъчен консултант, EY - България Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Доклад на Европейската агенция за околна среда
Заболеваемостта може в значителна степен да се обясни със замърсяването на околната среда Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Международна конференция и изложба HLS & CYBER ще се проведе в Израел
14-15 септември 2020 г. Още