Назад

Форум: „Киберсигурността в епохата на индустрия 4.0“


Сп. Enterprise, в партньорство с Diamatix, Acronis и Fortinet, организира на 19.01.2023 г. събитие на тема: „Киберсигурността в  епохата на индустрията 4.0“. Събитието ще се проведе в гр. Пловдив, Хотел „Хилтън“.

Събитието е безплатно и е насочено към производствени компании, като техните регистрации ще бъдат потвърждавани за участие в събитието.

Линк за регистрация: https://diamatix.com/bg/seminar-plovdiv-industry4-0/

Развитието на технологиите през последните няколко десетилетия доведе до големи промени в производствените възможности и управлението на оперативната дейност. Основните цели на бизнеса – по-висока производителност, проследимост, ефективност и експедитивност бяха постигнати благодарение на сложни автоматизирани и роботизирани системи. Те биват управлявани от комплексни и многообразни софтуерни продукти, който позволяват цялостен мониторинг на всеки компонент и стъпка в работния процес.

Тези промени носят със себе си и различни казуси и проблеми за решаване пред мениджмънта – намиране на квалифицирана работна ръка, имплементация и грижа за сложните системи. Индустрия 4.0 донесе със себе си интеграцията на бизнес процесите в ИТ системите, което отвори голямо поле за хакерски атаки от всякакъв аспект. За разлика от телекомуникационните компании, застрахователите и банките, чиято сигурност е основен приоритет, индустрията се фокусира върху автоматизацията.  В днешно време свикнахме да чуваме ежедневно за подобен тип атаки не само срещу държавни органи и институции, но и срещу компании от всякакъв размер.

За да избегнат прекъсване на своята работа, изтичане или криптиране на данни, удар върху репутацията, ръководителите на индустриалните компании ще трябва да инвестират в осигуряване на защита в киберпространството.

По време на семинара  ще научите повече за:

  • Трендове и тенденции в хакерските атаки
  • Защита на индустриалната инфраструктура от кибернападения
  • Иновации в киберзащитата
  • Практични стъпки в изграждането на стратегия и имплентация на системи за сигурност

Програма на събитието