Брой 84 (1596), 03-05-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ СМЕСЕНИ ПАЛАТИ

Представяне на новото издание на Годишника на Френско-българската търговска и индустриална камара


Новото издание на Годишника на Френско-българската търговска и индустриална камара беше чествано на 26 април 2018 г. в седалището на Сосиете Женерал Експресбанк.

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, посланикът на Франция Н.Пр. Ерик Льобедел, Оливие Кадик, сенатор представляващ французите, живеещи в чужбина, председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, Драгомир Стойнев, депутат и председател на групата за приятелство Франция-България, бяха официални гости на събитието. Церемонията събра повече от 200 гости  – представители на френско-българската бизнес общност, политически фигури и популярни светски личности.

В своята реч председателят на ФБТИК Стефан Делайе поздрави всички партньори и членове на Камарата, представи новите членове и им връчи лично сертификатите за членство.  Председателят на Камарата отправи своите благодарности към заместник-министър Лъчезар Борисов за забележителния му принос към развитието на двустранните икономически отношения между Франция и България и му връчи благодарствена грамота.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов изтъкна важността на съвместната работа на Министерството на икономиката със ФБТИК за нарастването на двустранните отношения между България и Франция и обеща това сътрудничество да се запази и да продължи успешно.

Сенаторът Оливие Кадик наблегна на отличното развитие на Френско-българската търговска и индустриална камара през последните години, под ръководството на председателя г-н Стефан Делайе и нейния директор г-жа Весела Тодорова-Мозеттиг. Той благодари на България за успешното ръководене на председателството на Съвета на Европейския съюз. Г-н Кадик връчи медал от Сената на Франция на председателя на камарата, с благодарност за развитието и утвърждаването на Френско-българската търговска и индустриална камара, за развитието на „Хавас“ в България и региона, както и за приноса му към Франция и развитието на френско-българските отношения.

Посланикът на Франция, Н.Пр. Ерик Льобедел изненада гостите, като ги поздрави на български език, изразявайки благодарността си към представителите на българското правителство за провеждането Българското председателство и за чудесното развитие на двустранните отношения.

 

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Н.Пр. Беа тен Тъшър, посланик на Кралство Нидерландия в София, се запозна с дейността на БТПП
Обсъдена бе и ролята на България в процеса на приобщаване на Балканските страни към ЕС Още
ЧОУ „Меридиан 22“ отпразнува тържествено 25-годишния си юбилей
Поздравления и диплом от БТПП по повод юбилея Още
Ключът към развитието на регионите в България - във фокуса на конференцията „Образование и бизнес: Региони“ на 10 май
БТПП за поредна година е сред институционалните партньори на конференцията Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Над 50 фирми участваха в „ТрансГурмеТур” в Харманли
Винарни, мандри, пекарни, земеделски производители и хоби готвачи демонстрираха продукцията си Още
НОВИНИ ОТ СМЕСЕНИ ПАЛАТИ
Представяне на новото издание на Годишника на Френско-българската търговска и индустриална камара
РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ, СТРОИТЕЛСТВО
НСИ: Броят на издадените разрешителни за строителство на жилищни сгради продължава да расте
БЪЛГАРИЯ И ЕС
Пролетна икономическа прогноза на ЕК: Българската икономика ще продължи да расте стабилно
Вътрешното търсене се очаква да бъде главният двигател на растежа Още
Томислав Дончев и Владислав Горанов коментираха на специален брифинг представения от ЕК проект на МФР за периода 2021 – 2027 г.
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за технологично партньорство от Enterprise Europe Network
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
20 май – Международен ден на метрологията
Покана за XIV-та научно-практическа конференция "Постоянно развитие на Международната система на единиците, SI" 18 май 2018 г. Още