Назад

Германската компания Flix разширява експертния си център у нас


Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов проведе среща с Кристоф Дебюс, главен финансов директор на германската компания Flix, и Петър Банков, директор на Глобалния център за услуги на компанията у нас. На срещата бяха обсъдени бъдещите планове за разширение на германската компания в България.

Министър Богданов изтъкна, че страната ни е добро място за инвестиции и бизнес развитие. „България се превръща в център за развойна дейност в региона. Разполагаме с доказан инженерен капацитет и все повече компании проявяват интерес да открият именно R&D и експертни центрове у нас“, подчерта той.

Министърът на икономиката и индустрията и представителите на Flix обсъдиха развитието на компанията в страната и разширение на дейността й по линия на Глобалния център за услуги в София и наемането на нови служители в него.

През 2021 FlixMobility, известна с транспортни услуги чрез марките FlixBus и FlixTrain, инвестира в експертен център в София (Knowledge Hub Sofia).

В експертния център на компанията у нас с дейности от ИТ и дигитализация до маркетинг и счетоводство, в момента работят над 60 души, като се предвижда екипът да продължи да се разраства и да достигне 100 специалисти още през тази година, стана ясно на срещата. С това българският офис ще се превърне във втория най-голям център на германската компания след този в Мюнхен.