Назад

Продавайте в Amazon. Препоръки за оптимизиране начините на продажба


GS1 България публикува ръководство с препоръки за оптимизиране на продажбите в най-голямата платформа за електронна търговия в света Amazon.

Търговците (seller) трябва да представят уникални идентификационни номера (GTIN) за продуктите си, за да бъдат допуснати да продават или да продължат да продават в най-голямата онлайн платформа за пазаруване Amazon, стана ясно през 2020 г. Тогава Amazon препоръча на търговците да се обръщат за получаването на GTIN номера към местните организации GS1, а не да ги закупуват нелегитимно от трети страни. За фирмите-членове на общността GS1  се гарантира, че основна идентифицираща информация е подадена и отразена в Глобалната платформа от регистри GS1“, която се използва от Amazon за проверка на валидността на номерата. Разкриването на неоторизирана употреба носи загуба на рейтинг и по-ниска реализация на продажбите.

Освен обозримата нужда от маркирането с легитимни номера и консултацията, която GS1 България може да предостави на българските фирми, Сдружението публикува препоръки за фирмите, които искат да листват продуктите си, с акцент как това да става максимално ефективно и да доведе до реална продажба.

Линк  към  Ръководството