Брой 99 (2354), 28-05-2021
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА

МТК стартира ICC Trade Now, за да свърже МСП с иновативни решения за търговско финансиране


Международната търговска камара (МТК) стартира ICC Trade Now -  набор от цифрови продукти и услуги за справяне с дефицита на световните търговски финанси в пълния  обхват и сложност.

Чрез специално създадени партньорства с разработчици на най-новите решения ICC Trade Now ще увеличи възможностите за търговско финансиране, ще даде възможност на малките и средните предприятия (МСП) и ще предостави нови възможности за финансовите инвеститори.

Международната търговия е основен двигател на растежа и иновациите за МСП по света, но над 45 % от МСП нямат достъп до търговско финансиране и често търсят алтернативни източници. Без адекватен достъп до капитал МСП са откъснати от международните пазари и не могат да развиват ефективно своята дейности, за да отговорят на международното търсене.

В съчетание с последиците от пандемията по COVID-19, МСП отчаяно се нуждаят от краткосрочна ликвидност и достъп до международни пазари, за да оцелеят от продължаващата икономическа криза и да просперират, след като най-неблагоприятните последици от кризата отминат . Въз основа на обширни пазарни проучвания МТК предприема решителни действия, за да гарантира, че МСП по света разполагат в момента с подходящи инструменти и достъп до капитал за търговията. ICC Trade Now ще свърже МСП с иновативни доставчици на услуги, които могат да помогнат за финансиране на търговските им операции и да се възползват от нови бизнес възможности в световен мащаб.

Три цифрови решения – ICC TRADECOMM, TradeFlow Capital и FQX - вече са обявени в рамките на кампанията на ICC Trade Now и се очакват още да бъдат добавени до края на 2021 г.

ICC TRADECOMM, задвижван от Finastra, ще позволи на инвеститорите да финансират търговски сделки срещу документи за собственост и ще предоставят на МСП по-широк набор от решения за намаляване на риска и тежестта на спазване на изискванията. 

TradeFlow Capital – разработен в партньорство с TradeFlow Capital Management – предлага на инвеститорите некредитен подход, базиран на пряката собственост върху стоките и бързото и ниското заплащане на качване на МСП с пълни проверки на база KYC и AML на ниво банки. 

FQX е цифрова инфраструктура, базирана на блокова верига, която дава възможност за издаване, прехвърляне и уреждане на електронни записи на заповед за получаване и предоставяне на търговско финансиране в 152 страни по света.

През следващите месеци МТК ще продължи да представя нови решения и инициативи за ускоряване на предоставянето на търговско финансиране на МСП. Присъединете се към развиващата се общност на ICC Trade Now и бъдете в крак с последните новини и информация, като имате възможност да се регистрирате като:

 

 

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП с предложения относно Националния план за възстановяване и устойчивост
Необходимо е бързо внасяне на Плана в Европейската комисия Още
Кръгла маса "Мост между поколенията в бизнеса"
Млади предприемачи и вече утвърдени български индустриалци обмениха идеи, опит и добри практики Още
Нови перспективи за търговско-икономическо сътрудничество с Великобритания
Н.Пр. Роб Диксън, извънреден и пълномощен посланик на Великобритания, посети БТПП Още
БГ Баркод: млечни продукти
„Ел Би Булгарикум" ЕАД с най-много въведени продукти за седмицата 24-28 май 2021г. в електронния каталог БГ Баркод Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Онлайн среща „Пловдив – магнит за бизнеса“, 2 юни 2021 г.
Покана от Търговско-промишлена камара - Пловдив Още
НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА
МТК стартира ICC Trade Now, за да свърже МСП с иновативни решения за търговско финансиране
Набор от цифрови продукти и услуги за справяне с дефицита на световните търговски финанси Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
НАП с нова услуга за деклариране на данни за превози на стоки с висок фискален риск
Достъпна с квалифициран електронен подпис Още
СТАНДАРТИЗАЦИЯ, СЕРТИФИКАЦИЯ
Публикувани са нови стандартизационни документи за туристическия сектор – CWA 5643-1:2021 (ISO/PAS 5643:2021) и CWA 5643-2:2021
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Някои аспекти на Споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и Виетнам
СТИВ - Хошимин Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство
Общо, към днешна дата, 246 актуални оферти в базата данни на БТПП Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
БУЛМЕДИКА/ БУЛДЕНТАЛ/ ДЕРМА&EСТЕТИКА се открива на 2 юни, като първо за годината в Европа изложение на закрито
Интер Експо Център открива сезона на изложенията Още