Назад

Икономическият и социален съвет на РБ организира кръгла маса на тема "Умения и представяне на актуални становища по темата за професионалната квалификация"


На форума ИСС ще представи своето становище, изготвено по поръчка на Министерски съвет, свързано с промени в Закона за професионалното образование и системата за обучение на възрастни. Ще се акцентира на все по-важната роля на технологиите в развитието на икономиките и обществата, както и на моделите на технологично възприемане във фирмите и резултатите за пазара на труда на работници с различно ниво на образование.

На събитието ще присъстват председателят на Народното събрание на РБ Росен Желязков, министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова,  министърът на образованието и науката Галин Цоков, председателите на ресорните комисии в парламента. Очаква се на кръглата маса да присъства и премиерът Николай Денков.

Дискусията ще се проведе на 19.07.2023 г. (сряда) от от 14.30 ч. в зала „Изток“ в сградата на Народното събрание на пл. „Народно събрание“. За въпроси: Елица Таратупска, 02 939 80 11, pr@esc.bg