Назад

БТПП участва в Международния форум за партньорства, организиран от Конфедерацията на индийските индустрии



БТПП участва в 27-ото издание на Международния форум за партньорства CII Partnership Summit /13 – 15 декември 2021/. Събитието се организира от Конфедерацията на индийските индустрии /CII/, съвместно с Отдела за насърчаване на индустрията и вътрешната търговия, Министерство на търговията и индустрията и Правителството на Индия. Събитието се проведе във виртуална среда, като предостави платформа за дискусии, двустранни срещи, виртуални изложения и посещение на щандове на индийски фирми. Участие взеха над 6400 представители на правителства и институции, бизнес и експерти.

Събитието премина под надслов „Партньорство за изграждане на нов свят: растеж, конкурентоспособност, устойчивост, технологии“, като акцентира върху новото икономическо сътрудничество между страните и бизнеса. Онлайн форумът бе открит от Пиюш Гоял, министър на търговията и индустрията на Индия и председател на CII Partnership Forum. Представени бяха новите икономически насоки на Индия, свързани с производството, националната инфраструктура, развитие на секторни политики и др.

В рамките на събитието бяха обхванати 9 конкретни направления:  растеж, Г-20, конкурентоспособност, търговия, инвестиции, устойчивост, технологии, социално измерение и геополитика. Обсъдени бяха и възникващите възможности за бизнеса в различни сектори - производство, инфраструктура, веригите за доставки, селско стопанство и услуги.