Назад

Компанията Bering Yachts стартира производство на луксозни плавателни съдове в Бургас


Нов сериозен инвеститор откри база и започва работа в Бургас още тази година. Това е компанията Bering Yachts. Днес нейни мениджъри представиха свое произведение в Пристанище Бургас, включвайки се в отбелязването на неговия 119-и рожден ден. Те обявиха, че градът е предпочетен за разширяване на техния бизнес в конкуренция с още 3 локации в Европа. Bering Yachts вече са сключили договори с 60 служители в Бургас, които започват да работят буквално на 1 юни. Компанията иска до края на тази година да увеличи броя им до 300.

Bering Yachts е международен производител на експедиционни яхти. От компанията споделят:

Със седалище в Северна Каролина, САЩ, имаме офиси във Флорида, Монако, Лимасол. Bering строи яхти в Китай, а също така в Турция.

Сега, с разширяването на нашия бизнес, ние откриваме корабостроителница в града с голяма корабостроителна традиция – Бургас, България.

Какво предвиждат за Бургас:

Корабостроителница Bering в Бургас ще се специализира в пълен цикъл на производство на луксозни стоманени трансатлантически яхти, както и по-малки бързи лодки. Корпусът, изработен от стомана AH-36, и алуминиевата надстройка от морски клас, осигуряват издръжливост и гарантират на клиентите безопасност в техните морски приключения.

Най-добрите дизайнери, най-висококачествените материали за интериора и обзавеждането – всичко това позволява сигурен лукс отвътре. Двигателите на Cummins и Caterpillar осигуряват стабилна мощност на движение. До 27 слоя покритие и използването на свързващи материали Triclad за корпуса и надстройката добавят увереност в качеството и способността на яхтите Bering да издържат на силите на природата.

С повече от 10 яхти, планирани да бъдат построени през 2022 г., компанията очаква стабилен растеж за своя бизнес.

Източник: Община Бургас