Назад

Инвестиция на стойност 12 млн. лв. в Индустриален парк Божурище


Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов откри нова сграда на производствената база на „Мултивак България Продакшън“ ЕООД в Индустриален парк Божурище. Инвестицията е на стойност от близо 12 млн. лв. и се очаква да разкрие нови 100 работни места.

„В Индустриална зона Божурище се реализират 39 инвестиционни проекта в областта на автомобилната промишленост, високите технологии, складова и логистична дейност, биотехнологии, като компаниите са от България, Германия, Дания, Гърция, Турция и Швейцария. До момента размерът на инвестициите в зоната надхвърлят 600 млн. лв., а работните места са над 2 000“, коментира Никола Стоянов. По думите му „правилното управление на индустриалните паркове е изключително успешен инструмент за привличане на инвестиции и генериране на икономически растеж в цели региони“.

Общата застроена площ на разширението на производствената база на „Мултивак България Продакшън“ ЕООД е 5650 m². Новата част на завода е със застроена площ – над 5500 m², от която производствената част е от над 4000 m². Заедно със съществуващото производство, компанията разполага с 12500 m². В софийския завод се произвеждат струговани и фрезовани детайли от неръждаема стомана, които се вграждат в опаковъчните машини. Там се намират също шоурумът на търговската компания за България и центърът им за обучение на клиенти и персонал. До момента „Мултивак България Продакшън“ ЕООД е реализирало в рамките на Индустриална зона Божурище инвестиции в размер на повече от 50 млн. лв. и е открило над 200 работни места.

MULTIVAC има над 80 дъщерни дружества и е представена на всички континенти. Компанията е един от водещите доставчици на решения за опаковане на всички видове хранителни, биологични и медицински продукти, както и на промишлени стоки. Заводът ѝ в България е пуснат в експлоатация през 2018 г., като компанията има още 12 производствени обекта в Германия, Австрия, Испания, Бразилия, Китай, Япония и САЩ.

На събитието присъстваха главният оперативен президент на група Мултивак и управител на „Мултивак България Продакшън“ ЕООД д-р Кристиан Лау, управителят на „Мултивак Продакшън България“ ЕООД Мийрям Сервет Мустафа, кметът на община Божурище Георги Димов, главният изпълнителен директор на Германо-Българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев, изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Барес и др.