Брой 29 (1041), 11-02-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА БТПП

Асарел Медет – пряк член на БТПП, е носител на голямата награда "Инвеститор на годината" за 2015г.


Минно-обогатителният комплекс "Асарел Медет" – пряк член на БТПП, е носител на голямата награда "Инвеститор на годината" за 2015 г. на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Отличията, които бяха връчени на специална церемония на 10 февруари, се присъждат на компании за направените от тях устойчиви инвестиции, разкриването на нови работни места и внедряването на високи технологии.

"Асарел Медет" и "Асарел Панагюрище здраве", в която минната компания е мажоритарен акционер, получиха наградата за проекта си за медицински комплекс с 296 легла в града, в който ще бъдат заети 700 души болничен и неболничен персонал. Проектът е на стойност около 60 млн. лв.

Носител на отличието за иновативен бизнес за 2015 г. е производителят на стени за катерене "Уолтопия ООД" (член на БТПП), който през миналата година привлече нови инвеститори, които вложиха в бизнеса 11.4 млн. евро.

Производителят на автомобилни компоненти "Костал България ЕООД", който през декември откри второто си предприятие в Смолян, получи наградата в категория "Инвестиция в разширяване на бизнес". 

Призът за "Инвестиция в човешки капитал" получи предприятието за производство на каучукови уплътнения за автомобилната промишленост "Стандард профил България ЕАД" (член на БТПП). 

В категория "Инвестиция на зелено на годината" журито отличи "Уудуърд България ООД" - доставчик на иновативни силови електронни системи, предимно за фотоволтаични централи и вятърни турбини.

В тазгодишното издание на конкурса бяха връчени и три почетни награди. В категория "Успешен стартъп" беше отличена компанията "Мелиса клаймът ООД", която произвежда устройство за енергийно ефективно управление на климатици чрез мобилно приложение. Почетната награда за "Инвестиция в сливане/придобиване" беше присъдена на американския производител на подови настилки „Мохаук индъстрийз”, който през 2015 г. придоби българския производител на плочки "КАИ груп".

Община Костинброд получи отличието за община в България с най-много инвестиции.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП подкрепя предложените промени в Кодекса за социално осигуряване
Свързани с въвеждане на възможност работодателят да заплаща дължимите осигурителни вноски за осигурените лица по трудово правоотношение Още
Икономически форум „Предизвикателствата пред българската икономика”
Българската търговско-промишлена палата е официален партньор на събитието Още
НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА БТПП
Асарел Медет – пряк член на БТПП, е носител на голямата награда "Инвеститор на годината" за 2015г.
Българската агенция за инвестиции отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през миналата година Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Пътна карта за изпълнение на Стратегията за развитие на електронното управление в Република България, 2015 – 2020 г.
Ресурс от 300 млн. лева ще се насочи за изграждането на електронно управление до 2020 г. Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от EEN
Търг в Хърватия
За продажба на дървообработващо предприятие Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Представяне на Инвестиционния план за Европа
19 февруари 2016 г. от 9 часа в София, зала Сердика на София Хотел Балкан Още