Брой 87 (2342), 11-05-2021
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА БТПП

Transpress разширява партньорството си с международния логистичен лидер DACHSER



Българската транспортно-логистична компания Transpress, пряк член на БТПП, и една от най-големите логистични компании в Европа – DACHSER, разширяват партньорството си, като за първи път излизат съвместно на пазара на пратки за физически лица. До момента фокусът на дейността бе насочен изцяло към бизнеса, но след промяната в средата заради COVID-19 пандемията с динамичното развитие на онлайн търговията и преориентирането към работа от вкъщи, стратегията е ревизирана. Така от януари в рамките на пилотен проект вече се предлагат доставки от фирми в Европа за физически лица в България и от фирми у нас до физически лица в Европа. След регистрирания успех и висок интерес към услугата през последните месеци, от юни тя влиза официално и с пълен капацитет в съвместното портфолио на двете на компании.

“Променената ситуация ни насърчи да бъдем гъвкави и да предлагаме нови работещи решения, които помагат за установяване на успешната връзка между бизнеса и хората. Вярваме, че ще можем да сме особено полезни в нишата на по-големите пратки за физически лица, каквито са например мебелите, спортното оборудване и техника”, обяснява Веселин Стоянов, основател и управител на Transpress.

 

Предварителното проучване и анализ показва, че на пазара липсва предлагане на адекватни услуги точно в сегмента на по-големите от стандартни куриерски пратки над 31,5 кг до физически лица. С обединяването на капацитета и експертизата на DACHSER и Transpress потребителите вече могат да получат по-добри условия, съкратени срокове, както и допълнителни опции като доставка до етаж.

“Вярваме, че ще предложим едно дълго чакано адекватно решение, като едновременно ще зарадваме хората с удобна и бърза услуга, и ще помогнем на бизнеса да се развива успешно в ерата на онлайн пазаруването.”, категоричен е Веселин Стоянов. Доставките за физически лица е поредна стъпка в развитието на успешното сътрудничество между DACHSER и Transpress, което стартира през 2008 година. Transpress обслужва операциите на DACHSER както в България, така и в Македония, Албания и Косово. Със средногодишен ръст на оборота от 15% в мрежата на DACHSER българската компания е един от най-бързо развиващите се партньори на логистичния лидер.

“Сътрудничеството ни с DACHSER е изключително важно за нас не само, защото благодарение на него ние оперираме в мрежа от 400 точки в света, имаме достъп до стратегически логистични хъбове и така сроковете ни за доставка често са без конкуренция дори в условия на локдаун. За нас е изключително ценно, че имаме добрия пример на партньор със сериозен опит и ноу-хау, с когото споделяме сходни ценности и стандарти в качеството на обслужване на клиентите.”, обяснява още Стоянов.

Партньорството с DACHSER е и един от ключовите фактори за успеха на Transpress в сегмента на палетните доставки у нас, където компанията се наложи като убедителен лидер през последната година. Паралелно с обогатяването на портфолиото от продукти и навлизането на пазара за физически лица, от 2021 година се разширява и географското покритие на транспортните услуги предлагани съвместно от DACHSER и Transpress, като клиентите у нас вече могат да разчитат на бързи доставки до нови дестинации като Беларус и Украйна. Продължават да се поддържат и редовни доставки до прибалтийския регион и Скандинавия, в които двете компании се налагат заедно като лидер на пазара.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Голям интерес към „Патриарха на градежа“- филм за индустриалеца Иван Грозев
БТПП получи адмирации за родолюбивата инициатива Още
Среща с кмета на Елин Пелин
Иновациите в икономиката на общината - огледало за стандарта на живот на гражданите Още
Нови възможности за технологични стартиращи компании в творческата индустрия
Обявена е следващата покана за акселераторската програма на Media Motor Europe Още
GS1 България: онлайн обучения през м. май 2021 г.
В рамките на отбелязването на 30 години успешно прилагане на международните стандарти GS1 у нас Още
НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА БТПП
Transpress разширява партньорството си с международния логистичен лидер DACHSER
Излизат заедно на пазара на пратките за физически лица от и до България Още
ДОХОДИ И ЖИЗНЕН СТАНДАРТ
Бедността се задържа, но структурните проблеми остават
Автор: Адриан Николов, Институт за пазарна икономика Още
СТАНДАРТИЗАЦИЯ, СЕРТИФИКАЦИЯ
Уебинар за постигане на финансов и икономически успех в организациите чрез прилагане на стандартите
28 май 2021 г. от 10:00 часа Още
ТУРИЗЪМ
Министерството на туризма в партньорство с Университета по хранителни технологии - Пловдив разработиха Национално меню
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Информация за участие на български компании в държавни тръжни процедури в Беларус