Назад

Награди за отговорни работодатели на бежанци, 2022


Българската търговско-промишлена палата информира, че за втора поредна година партньорите ни от Асоциация за развитие на София, Каритас София, Върховния комисариат за бежанците на ООН, Фондация „За Доброто“ организират награди за отговорни работодатели на бежанци, 2022.

Инициативата цели да отличи компании, които през годината са положили усилия, за да могат бежанци и мигранти да намерят своята професионална реализация в България. Наградите ще бъдат връчени на церемония на 15 декември в Sofia Lab.

Целта на наградите е да отличат фирми, които назначават и задържат мигранти в екипите си, да дадат обществено признание за насърчаване на многообразието и включването на работното място и да популяризират добрите практики за професионално развитие на всеки.

Ако вие сте представител на подобна фирма и имате желание да  участвате в номинациите, моля изпратете кратка информация за дейността фирмата и Вашия принос при наемането на работа на бежанци и мигранти на e-mail: m.markova@bcci.bg в срок до 30 ноември 2022 г. / сряда/.

Българската търговско-промишлена палата подкрепя инициативата за отличаване на отговорните работодатели, като цели и да стимулира интеграцията на пазара на труда на гражданите от трети страни.