Брой 12 (17), 18-01-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Постиженията на Австрия в радиочестотната идентификация създават добавена стойност за индустрията и търговията


Втори ден продължава посещението на делегация на GS1 България към БТПП в партньорската организация GS1 Австрия. Разгледана бе лаборатория за тестване на технологии за радиочестотна идентификация (RFID), създадена в сътрудничество между GS1 Австрия и GS1 Словения. Приложенията, които се разработват и тестват понастоящем в лабораторията, са за нуждите на текстилната индустрия, като върху дрехите на известни производители на облекла се поставят RFID-етикети, съдържащи идентификационна информация по стандартите GS1. Етикетите се поставят още във фабриката при производство на облеклата и се използват по цялата верига на снабдяване. Това приложение позволява цялостна проследимост по веригата, повишаване качеството на доставките, ефективност на инвентаризацията и коректност по отношение на данни за наличностите в магазините.

Лабораторията осигурява интелигентни RFID-решения, консултации на експерти и успешно изпълнение на проекти въз основа на доказани софтуерни продукти. Стандартизирани процеси в областта на производството, дистрибуцията и търговията на дребно са подкрепени от висококачествени и доказани на пазара RFID модулни решения.

Прозрачността във веригата за доставки, ефикасното попълване на базата с максимална точност на инвентаризация, бързина и предотвратяване на грешки в складовите процеси са примери за теми, по които работи лабораторията. Като разработчик на мощна RFID Middleware и ефективни модулни решения лабораторията създава добавена стойност за своите клиенти и партньори. Демонстрирани бяха и приложения в секторите търговия със селскостопански продукти, електроника, автомобилната индустрия и проследяване на документи.

НОВИНИ ОТ БТПП
Постиженията на Австрия в радиочестотната идентификация създават добавена стойност за индустрията и търговията
Стандартизирани процеси в производството, дистрибуцията и търговията на дребно са подкрепени от ефективни RFID модулни решения. Още
Покана за участие в Международната изложба “SECURITY – ЗАЩИТА И СИГУРНОСТ”
Изложбата ще се проведе от 28 февруари до 2 март 2012 г. в Интер Експо Център – София. Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си
Самоосигуряващите се лица могат да правят промяната за всяка календарна година, ако подадат декларация по утвърден образец. Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Търговски мисии в Турция
Покана от Търговската секция при Посолството на Република Турция у нас Още